Életmód

Sorra lövik ki a medvéket a szemeteskukák miatt

Vadőröknek kellett beavatkozni, miután egy nyugat-kanadai város kukái körül megjelentek a medvék. A múlt héten kilenc állatot lőttek le.

Túl közel merészkedtek az emberekhez az éhes medvék a brit-columbiai Revelstoke-ban, ezért  – az eredetileg az állatokra vigyázó vadőrök – kilőtték őket.

Vélhetően a szemeteskukák szaga vonzotta a medvéket a településre, ahol régóta küzdenek a mackókkal, 1995-ben például 23 medvét kellett lelőni.

via GIPHY

Dan Bartol, aki részt vett a medvék lelövésében, hétfőn elmondta, hogy az állatok túl közel merészkedtek az emberekhez, egyikük néhány méterre megközelített egy kisgyermeket a város egyik garázsában.

“Életem legnehezebb döntését kellett meghoznom, el kellett pusztítanom egy állatot, amelynek védelméért oly keményen dolgozom” – hangoztatta.

Az önkormányzat által hétfőn kiadott tájékoztató brosúra felszólítja a lakosokat, hogy tartsák szárazon, szagmentesen, lezárva a szemetesedényeket, és ne tárolják olyan helyen, amely könnyen megközelíthető a vadaknak.

Még több medvetámadás az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top