Életmód

Hetvenévesen úszta át a La Manche csatornát

Útközben sportitalokat ivott, valamint gyulladáscsökkentőt is bevett.

Egy hetvenéves ausztrál férfi, Cyril Baldock büszkélkedhet a La Manche csatorna legidősebb átúszójának címével. A sydney-i Bondi Surf Club örökös tagja szerdán kora reggel indult el Angliából és 12 óra 45 perccel később ért partot a franciaországi Cap Gris-Neznél. “Megcsináltam” – írta ki Twitter-oldalára a férfi, amint teljesítette a 34 kilométeres távot. “Hivatalosan is én vagyok a legidősebb ember, aki átúszta a La Manche csatornát” – tette hozzá a 70 éves és 9 hónapos Baldock, aki az angol Roger Allsoppot fosztotta meg a megtisztelő címtől. A korábbi csúcstartó 70 évesen és 4 hónaposan, majdnem 18 óra alatt tette meg a távot 2011-ben.

Forrás: theaustralian.com.au
Forrás: theaustralian.com.au

“Évek óta nem volt részem ilyen szórakozásban – jegyezte meg Baldock, miután partot ért Franciaországban. – A tizedik órában úgy éreztem, hogy semerre sem tartok, de a segítőim fantasztikus támogatásának és inspirálásának hála, végigcsináltam” – hangsúlyozta a rekorder, aki tisztában volt a rá váró kihívásokkal, mert 1985-ben, 41 éves korában egyszer már átúszta a csatornát. Baldock akkor 10 óra 44 perc alatt teljesítette a távot. Félúton Baldock sportitalokat ivott és bevett egy gyulladáscsökkentőt, majd amikor a francia partvonal már a látóhatáron belül volt, fájdalmakkal küzdött ugyan, de még mindig élvezte a kihívást.

Baldock az edzőjének, Des Renfordnak egy évtizede tett ígéretét teljesítette, valamint a rákkutatás számára gyűjtött pénzt az átúszással. Renford maga akarta átúszni a csatornát, de ebben egy szívinfarktus megakadályozta.

Lehet, hogy a 70 éves férfi rekordja tiszavirág-életű lesz, mert egy honfitársnője, a 73 éves Irene Keel is át akar úszni Angliából Franciaországba, lehetőleg még ezen a héten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top