Életmód

“Egy idő után már vizet se mertem inni” – megpróbáltatásairól vallott a kiugrott modell

Kayley Chabot alig 13 éves volt, mikor beszippantotta a divat világa. Öt évvel később az életéért küzdött.

Az egykori kanadai modell, aki otthagyta a kifutók világát, hogy életben maradjon, azért vállalta, hogy beszél megpróbáltatásairól, hogy a hozzá hasonló, modellkarrierre vágyó fiatal lányok ne kövessék el azokat a hibákat, amiket ő. Mint mondja, alig 13 éves volt, mikor modellkedni kezdett, és épp csak betöltötte a 15-öt, mikor szerződést ajánlott neki az a New York-i ügynökség, amelyik korábban Naomi Campbellt és Christie Brinkley-t foglalkoztatta.

Kayley Chabot azt mondja, az ügynökség az első találkozás után “lekövérezte” őt. “A csípőm túl széles volt, és megkértek, hogy fogyjak belőle néhány centit. Minél hamarabb.” A fiatal lány eleget akart tenni a kérésnek, ezért drasztikus fogyókúrába kezdett, aminek végén naponta 5 órát edzett és vizet sem mert inni.

“Nem mertem tükörbe nézni, mert kövérnek éreztem magam, és ökölbe szorult a gyomrom, mikor megláttam, hogy az ügynökség hív.” Kayley mindezek és az egyre romló egészségi állapota ellenére is kitartott a modellkedés mellett. “A családom tudta, hogy valami nincs rendben, de egy ideig úgy voltak vele, ezt az árat kell fizetnem, hogy valóra váltsam az álmaimat.”

Kayley két év után már az életéért küzdött: a táplálékhiánytól és az extrém igénybevételtől ájulásrohamok kínozták, depressziós volt és csontsovány. Mikor hazatért szüleihez, azonnal orvoshoz vitték, de hiába javasolta a szakember, hogy hagyja ott a modellkedést, Kayley meggyőzte őt, hogy erre szüksége van. “Eljátszottam, hogy eszek, hogy jobban vagyok, csak hogy visszatérhessek New Yorkba. Pedig legbelül tudtam, hogy ettől csak rosszabbul leszek.”

És így is lett: a meglévő bajok mellé hamarosan alkohol- és drogproblémák társultak. Kayley ezekkel próbálta meg tompítani a fizikai és lelki fájdalmait. Miután 18 évesen hazament, nem tért többet vissza. “Az életemért küzdöttem, és végre felfogtam, hogy ha New Yorkban maradok, akkor esélyem sincs.”

A fiatal nő most táplálkozástudománnyal foglalkozik. Azt mondja, egy pusztító szenvedélyt változtatott egészséges szenvedéllyé. Emellett igyekszik tanácsot adni a nála fiatalabb, leendő modelleknek. “Ha mást nem, legalább azt szeretném velük megértetni, hogy nem kell az életük árán is megfelelniük az ügynökségüknek.”

Olvass még többet a modellekről az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top