Életmód

Kirúgták a párt a parkból a fura ruhájuk miatt

Egy amerikai pár a házassági évfordulóját szerette volna megünnepelni egy parkban, de eltanácsolták őket onnan, mert fura öltözetben voltak. Pedig ők ragaszkodnak hozzá, hogy ez a hétköznapi ruhájuk.

Gabriel és Sarah Crisman különös életet élnek: a This Victorian Life nevű weboldalt üzemeltetik, amelyen a “19. század technológiájának és kultúrájának hosszú távú tanulmányozását” dokumentálják. Ez annyit jelent, hogy életvitelszerűen úgy viselkednek, mintha a viktoriánus korban élnének, nincs mobiltelefonjuk, nem néznek tévét sem, a konyhájukban régi sparhelt áll, ha pedig kerékpározni támadna kedvük, korabeli bringákat, köztük egy velocipédet is használnak. Igaz, arról nem szól a fáma, hogy a weboldal frissítése hogyan fér ebbe bele, de ne kötekedjünk.

Így él egy XXI. századi viktoriánus pár (Fotó: Sarah Chrisman/Facebook)
Így él egy 21. századi viktoriánus pár (Fotó: Sarah Chrisman/Facebook)

Gabriel és Sarah a Butchart Gardens nevű kanadai virágoskertet nézte ki, hogy megünnepeljék házassági évfordulójukat. A park vezetése azonban nem volt hajlandó beengedni őket, mivel, mint később megtudták, a Butchart Gardens etikettjének egyik kitétele szerint jelmezben tilos a belépés.

A pár hiába mondta, hogy nekik ezek a rendes ruháik, a park vezetősége hajthatatlannak bizonyult.
“Már korábban is hordtunk hasonló ruházatot máshol, és még sohasem küldtek el minket sehonnan” – nyilatkozta Gabriel a CBC Newsnak.

Az évforduló végül szerencsésen összejött, igaz, nem a már említett közösségi kertben, hanem a szintén kanadai Abkhazi Garden nevű botanikus kertben.

További cikkek házassági évfordulókról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top