Életmód

Fizetett szabadságra mehetnek a menstruáló nők

A munkaadók közül sokan aggályosnak tartják az intézkedést.

A kínai Ninghszia tartományban azok a nők, akik olyan erős menstruációs fájdalmakkal küzdenek, ami miatt dolgozni is képtelenek, erre hivatkozva havonta két nap fizetett szabadságot vehetnek ki.

A lehetőséggel ugyanakkor sokan nem mernek élni, mivel tartanak attól, hogy az negatívan befolyásolhatja a munkahelyi megítélésüket. A munkaadók pedig azért tartják aggályosnak a menstruációs szabadság bevezetését, mivel nem tudják megállapítani, hogy kik azok a dolgozók, akik valóban olyan nehezen viselik a menstruációt, hogy szükségük van a két szabadnapra, és kik azok, akik csupán lógásra használják fel.

Az új szabályozás – melyet hamarosan hivatalosan is kiadnak – a női munkavállalók érdekeit védi, és tartalmazza többek között azt is, hogy nem szabad a nőket elbocsátani vagy a fizetésüket csökkenteni azért, mert férjhez mennek, teherbe esnek, gyermeket szülnek, szoptatnak, vagy épp menopauzán mennek át.

sino.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top