Életmód

Hetekig küzdöttek érte, de elpusztult Bengal hőse

Az indiai elefánt a monszun okozta áradások miatt ragadt a sárba, de nem tudták időben kimenteni. Pedig egy szafariparkban élhetett volna tovább.

Elpusztult Bangabahadur, vagyis Bengal hőse, a kifejlett hím elefánt, aki három héttel ezelőtt ragadt a sárba az indiai-bangladesi határon. Hetekig próbálták kiszabadítani az állatvédők, de az elefánt kiszáradt.

Eredetileg, a kimentése után vissza akarták szállítani az állatot a hegyvidéki erdőségbe, de aztán az állatvédők rájöttek, hogy a csordája már nem fogadná vissza, ezért egy Dakka közelében lévő szafariparkban helyezték volna el.

A legyengült, kifáradt elefántot, amely nyugtatót is kapott, megpróbálták kiterelni az útra, de nem jártak sikerrel. Tapan Kumar Dey, a mentőakció irányítója elmondta, hogy vasárnap még szemmel láthatóan jól volt a sár fogságába esett állat, ám a hosszú veszteglés miatt már valószínűleg kiszáradhatott.

Dey hozzáfűzte: “nagyon szomorú, ami történt. Mindent megtettünk, hogy megmentsük”.

A júniusban elkezdődött monszunszezon óta a heves esőzések súlyos áradásokat okoztak India keleti részében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top