Életmód

Orvosi engedéllyel lett öngyilkos a szexuális zaklatás áldozata

A gyógyíthatatlan poszttraumás stressz szindróma miatt engedélyezték neki az eutanizát.

Egy holland nő orvosi engedéllyel vethetett véget életének, mivel úgy érezte, nem képes feldolgozni az őt ért szexuális zaklatást. A nőt 5-15 éves kora között között folyamatosan zaklatták, 20-as éveiben járt, mikor úgy döntött, nem szeretne tovább együtt élni démonaival.

A nő súlyos poszttraumás stressz szindrómában szenvedett, anorexiás volt, depressziós, és hallucinációk kínozták. Az intenzív terápia után mentális állapota javulni látszott, a visszaesés és a továbbra is fennálló problémák miatt az orvosok mégis beleegyeztek, hogy a “gyógyíthatatlan” állapot miatt a lány véget vethessen életének.

Orvosi engedéllyel lett öngyilkos a szexuális zaklatás áldozata

Az orvosok megerősítették, hogy a lány józan ítélőképességének teljes birtokában, a depresszió által  nem befolyásolva hozta meg döntését. Az eset több helyen is nagy port kavart, mivel sokak szerint az ilyen komplex és mély lelki sebekre, mint amilyet a szexuális zaklatás is okozhat, nem lehet megoldás az eutanázia.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top