Életmód

Így tartja a kondiját Palvin Barbara – hogyan karcsúsítanak a magyar szupermodellek?

A kifutókon oly sokszor megcsodált és irigyelt modellek gyönyörű alakja nem csak szerencse kérdése: a jó genetika mellé ők is hozzáteszik a magukét, és kemény munkával tartják formában a testüket. Lássuk, milyen edzésekre járnak a legsikeresebb magyar lányok!

A karcsúság nem csak születési adottság kérdése: ha elég munkát fektetsz bele, akkor neked is éppen olyan csodálatos vonalaid lehetnek, mint a körülrajongott modell-sztároknak. Ők ugyanis hetente legalább 4-5 komoly edzést lenyomnak otthon vagy a konditermeben, sőt akad köztük olyan, is aki emellett még hosszú távú futóversenyekre és maratoni kerékpáros kihívásokra is készül!

Palvin Barbara

Így tartják a kondijukat Palvin Barbara – hogyan karcsúsítanak a magyar szupermodellek?

A 22 éves modell szerencsés alkat, hiszen saját bevallása szerint bármit és bármennyit megehet anélkül, hogy ártana a karcsúságának. A kondiját azonban így sem hanyagolja el, hiszen a jó fizikai állóképesség nélkülözhetetlen ahhoz a tempóhoz, amit Barbi diktál. Ezért hetente három-négy alkalommal 2 órát pilates-ezik, ha pedig nincs ideje erre, akkor a YouTubról ellesett könnyű, rövid gyakorlatokat végez. Egy amerikai divatlapnak tett nyilatkozata szerint számára a pilates a tökéletes sport, mert minden más mozgásfajta túlzottan nagy izmokat növeszt neki.

Axente Vanessa

Így tartják a kondijukat Palvin Barbara – hogyan karcsúsítanak a magyar szupermodellek?

Vanessa le sem tagadhatná a kedvenc sportját: a 181 cm-es modell lány 2007-óta kosárlabdázik, előtte pedig három évig táncolt, így az intenzív sport egyáltalán nem idegen tőle. Felgyorsult életvitelébe azonban ma már ritkábban fér bele, hogy kosárlabda pályára járjon, helyette ezért inkább fut vagy otthon tart edzéseket: “Legtöbbször valamilyen videóra edzek otthon vagy a Nintendo Wii táncos programjait használom. A kedvencem a Just Dance” – mondta Vanessa.

Mihalik Enikő

Így tartják a kondijukat Palvin Barbara – hogyan karcsúsítanak a magyar szupermodellek?

Mihalik Enikő 29 évesen csúcsformában van, de ezért rengeteget dolgozik: az egyik legsikeresebb magyar modell saját személyi edzője útmutatásai alapján tartja karban a kondiját és rengeteg energiát fektet a pilates edzéseibe is. Az otthoni tornánál sokkal jobban szereti az edzőtermek hangulatát, mert – mint mondja – nagy benne a versenyszellem, és mások munkája őt is magasabb teljesítményre inspirálja. Általában heti ötször-hat pilates edzésen vesz részt, és emellett még két-három spinninget is beszorít a napirendjébe.

Horváth Éva 

Így tartják a kondijukat Palvin Barbara – hogyan karcsúsítanak a magyar szupermodellek?

Horvát Éve igazi energiabomba, aki már szinte profik teljesítményét meghazudtoló szinten sportol: ezen a képen például személyi edzőjével látható egy konditeremben, ahova napi rendszerességgel jár, de emellett a modell reggelente 10-15 km futással kezdi a napot, sőt teljesítette már a maratoni távot is. Ezen kívül más sportágat is rendszeresen gyakorol: a bikram jógát például kiegészítő edzésként használja a futás mellet, mert nem csupán tökéletesen ellazítja, hanem remekül méregteleníti is a szervezetét. A modell szerint heti 2-3 jógával kombinált futás a legtöbb embernek tökéletesen karban tartaná a kondícióját és a testsúlyát is.Még mindig nincs vége a sornak: Horváth Éva jó ideje kerékpározik is, amibe úgy belejött, hogy idén biciklin szeretne nekivágni a híres Szent Jakab útnak, ismertebb nevén a 800 km-es spanyolországi zarándoklatnak, az El Caminónak.

 Még több sport és fitnesz az NLC-n

Mentés

Az OTP Bank szakértőjének tippje a témában:
Régen a kosárlabda az életem egyik meghatározó részének számított, de manapság ezt a sportágat már csak hobbiként űzöm, és főként nyáron. Bár az év többi részében a munka és a tanulás mellett kevesebb időm jut rá, de a sportnak mindig helye van a mindennapjaimban. A csapatszellem, az együttes erőfeszítés a közös célokért meghozza az eredményét, nemcsak a sportpályán, a munkám során is. Az OTP Banknál azon dolgozom, hogy ügyfeleimmel egy csapatban találjuk meg a számukra megfelelő befektetést.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top