Életmód

Menekültek közé zártak egy turistát

Elvesztette a pénztárcáját, és később egy menekültotthonban találta magát egy kínai turista Németországban.

Menekült státuszt kapott, pedig csak pénztárcája eltűnését akarta bejelenteni egy kínai turista Németországban. Mivel csak mandarin nyelven beszélt, így történhetett meg, hogy egy menekültstátuszt kérelmező lapot töltött ki egy heidelbergi hivatalban, ahelyett hogy a rendőrségre ment volna.

Menekült lett a kínai turistából

Ahogy aláírta a papírt, elvitték Dortmundba, ahol a menekülteket elsőként fogadó intézményben elvették tőle útlevelét és vízumát, valamint ujjlenyomatot is vettek tőle. Ezzel bekerült a rendszerbe, és ugyanúgy kezelték, mint bármely más menedékkérőt. Később a menekültszállás egyik dolgozójának feltűnt, hogy teljesen másként viselkedik a kínai férfi, mint a többi menedékkérő. Idővel és egy tolmácsapplikáció segítségével nyilvánvalóvá vált, hogy az egyik észak-kínai tartományból érkezett 31 éves utazó nem menedéket keres, hanem Franciaországba és Olaszországba akar utazni.

A történtek pontos rekonstruálása tizenkét napig tartott. A helyzet megoldását nehezítette, hogy a kínai turista vízumát a felelős hatóságok elkavarták.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top