Életmód

5 dolog, amit a szorongással küzdő barátaidért tehetsz

Ha nem tudod, hogyan viszonyulj a szorongó emberekhez, most hasznos tippekkel segítünk.

Szorongással élni nem könnyű – se annak, aki szenved tőle, se annak, aki tétlenül szemléli a másik nehézségeit. Aki nem ismeri a szorongás érzését, annak nehéz megértenie, milyen állapotban is van a másik, s ezért azt sem tudja, hogyan segítsen rajta hatékonyan. Most 5 hasznos tippet adunk, hogyan kezeld a szorongó embereket.

5 dolog, amit a szorongással küzdő barátaidért tehetsz

1. Kérdezd meg, miben lehetsz segítségükre

Mindenkinél máshogy jön elő a szorongás. Van, akinek távolságra, van, akinek állandó közelségre van szüksége. Ne félj kérdezni, az első lépés legyen egy nyílt beszélgetés!

2. Légy megértő

A barátod épp pánikrohamot kap, te pedig azt sem tudod, mi történik? Ne kezdj drámázni, idegeskedni vagy értetlenkedni, és végképp ne ítélkezz.

3. Tereld el a figyelmüket

Szervezz olyan programokat, amelyek biztosan elterelik barátaid figyelmét a szorongásukról: ez lehet egy nagy séta a szabadban, egy nap strandolás, vagy valami kreatív kézműves-elfoglaltság. A mozi nem a legjobb választás!

4. Segíts pozitívnak maradniuk

Idézz fel sok szép emléket, és emlékeztesd rá őket gyakran, hogy az élet – bármilyen nehéz is – végeredményben gyönyörű.

5. Biztosítsd őket róla, hogy számíthatnak rád

 Nem arról van szó, hogy 0–24-ben a rendelkezésükre állsz, de éreztesd velük, hogy számíthatnak rád. A szorongás kilátástalan örvényében örülni fognak egy biztos pontnak.

Forrás: popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top