Életmód

Pofonegyszerű módon szabadult meg a migréntől egy nő

A fél életét szenvedésben töltötte, de végül rájött, mi váltja ki nála a migrénes rohamokat, és megtalálta a gyógyuláshoz vezető utat.

A 46 éves Andrea Hensont 25 éven át heti rendszerességgel gyötörte migrén, sokszor elviselhetetlen fájdalmakat okozva az asszonynak. Egy alkalommal kórházba kellett vinni, mert az orvosok arra gyanakodtak, hogy embólia okozza a tüneteit.

A rohamok előre megjósolhatatlan módon jelentkeztek, és akár három szenvedéssel teli napig is eltartottak. Akármivel próbálkozott is Andrea, nem tudta elejét venni az újabb rohamoknak, és a fájdalom enyhítésére sem volt biztosan működő módszere. Olyan bivalyerős gyógyszereket szedett, melyekből havonta csupán négy szemet lehetett bevenni.

Pofonegyszerű módon szabadult meg a migréntől egy nő

Andrea egy catering vállalkozást visz, rendezvényeken biztosítja az ételeket. Így kerültek a látóterébe az ételintolerancia kimutatására szolgáló tesztek. Eredetileg csak azért akart ezekről többet megtudni, hogy az ügyfeleinek megfelelő fogásokat tudjon ajánlani, de végül úgy döntött, magára és a családjára nézve is csináltat egy tesztet. Kiderült, hogy nem tolerálja a szervezete a tehéntejet és a gluténtartalmú gabonaféléket. Meglepődve tapasztalta, hogy miután ezeket száműzte az étrendjéből, a migrénes rohamok hat hét után teljesen megszűntek, és azóta sem tértek vissza.

Valójában ez az eredmény nem meglepő: a migréntől szenvedők kétharmada felfigyelt már összefüggésre bizonyos elfogyasztott ételek és a rohamok gyakorisága vagy erőssége között, és hogy az étrend megváltoztatása jótékonyan befolyásolhatja a betegséget.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top