Életmód

Ő az élő Csipkerózsika, 64 napot alszik egyhuzamban

A 20 éves Nicole ritka betegségben szenved, aminek következtében néha úgy elalszik, hogy napokig nem képes felébredni.

A 20 éves Nicole a mesebeli hősről elnevezett Csipkerózsika-szindróma néven is ismert Kleine-Levin szindrómában szenved. A ritka betegség oka egyelőre ismeretlen, de annyi biztos, hogy akár napokat is átalszik miatta az ember.

Nicole életében először hatéves korában jelentkezett a probléma, mikor édesanyja azt hitte, a kislány betegség miatt alszik naponta 18 órát. Kiskorában a fél életet átalvó Nicole annyira össze volt zavarodva, hogy még családtagjait sem mindig ismerte meg.

Egyszerre 64 napot alszik a valódi Csipkerózsika

A végtelen hosszú ideig elhúzódó alvások 22 naptól egészen 64 napig tarthatnak – ennyi időt alszik át a hús-vér Csipkerózsikaként emlegetett kamaszlány. Ilyenkor 18-20 órákat alszik, csak enni ébred fel, de édesanyja szerint akkor is inkább valamiféle alvajáró állapotban vegetál.

Egyszerre 64 napot alszik a valódi Csipkerózsika

Ilyenkor elengedhetetlen, hogy családja 24 órás felügyelete alatt legyen. Ők gondoskodnak róla, hogy elég vizet igyon, ez viszont rengeteg nehézséget okoz édesanyja számára. Anyukája retteg tőle, hogy Nicole egyik nap nem fog felébredni, vagy arra kel majd, hogy valamelyik családtagja nincs többé mellette.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top