Életmód

3 tipp a narancsbőr ellen

Az undok narancsbőr sokunk életét megkeseríti, de le lehet számolni vele! Belevágnál? Akkor mutatunk néhány hasznos tippet a narancsbőr ellen

 1. Zsírégető receptek narancsbőr ellen

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit eszünk, hiszen a szervezetünkbe került ételek minősége a bőrünkön is meglátszik. Száműzzük az étrendünkből az állati eredetű zsírokat, a szénsavas és cukros üdítőket, fogyasszunk minél kevesebb sót és finomított cukrot, ugyanakkor együnk minél több gyümölcsöt-zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát. Zsírégető receptjeinket narancsbőr ellen itt találod.

2. Kütyük narancsbőr ellen

A dörzsölés és a masszírozás serkenti a méreganyagok kiürülését, így a narancsbőr ellen is alkalmazzák. Önmagában azért persze senki ne várjon csodát, de elegendő mozgással és megfelelő táplálkozással ötvözve segíthet előbb eltüntetni a narancsbőrt. Hogy mivel masszírozzuk? Rengetegféle termékcsalád és kütyü jött erre létre, különböző kefék és görgős kesztyűk a bőr masszírozásához. Még több kép a narancsbőr elleni kütyükről itt.

3 tipp narancsbőr ellen

3. Illóolajok narancsbőr ellen

A masszázs után vagy alatt jöhetnek az illóolajak. A narancsbőr ellen azok az olajok jelenthetnek segítséget, melyek fokozzák a vér- és nyirokkeringést, a méregtelenítést. Ilyenek a fahéj, a borókafenyő, a citrom, a grépfrút, a levendula,  az édeskömény, a rózsa vagy a boróka olaja. Magas koncentrációjuk miatt az illóolajokat soha ne alkalmazzuk közvetlenül a bőrön, mindig valamilyen bázisolajba (pl. mandula-, szőlőmag- vagy olívaolaj) cseppentsünk belőlük néhány cseppet. 

3 tipp narancsbőr ellen

Olvass még többet a narancsbőrről:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top