Életmód

Ezért ne takard le soha WC-papírral a nyilvános vécé ülőkéjét

Te is a hagyományos WC-papíros módszerrel próbáltad higiénikusabbá tenni a nyilvános mosdókat? Kiderült, hogy nem is olyan jó ötlet.

Régi bevált módszer, hogy a nyilvános vécék ülőkéjét WC-papírral fedjük le a higiénikusabb mosdóhasználat érdekében. Ha eddig azt gondoltuk, ez segíthet, nagyobbat nem is tévedhettünk volna.

Ez ugyanis egyáltalán nem véd meg a baktériumoktól, sőt akár még több baktériumnak tehet ki minket. A vécéket úgy tervezik, hogy a lehető legkevesebb baktérium tapadhasson meg rajtuk: formájuk és anyaguk garantálja ezt. Valójában a friss kutatások szerint a nyilvános mosdók higiénikusabbak, mint a privát háztartásokban található mosdók és vágódeszkák. 

Ezért ne takard le SOHA wc-papírral a nyilvános vécé ülőkéjét

Ezzel szemben a WC-papíron sokkal könnyebben megtelepedhetnek a baktériumok. Ha pedig ilyennel fedjük le a deszkát, gyakorlatilag a baktériumtanya kellős közepébe ülünk. A legjobb megoldás tehát, ha a deszka fölé guggolunk, és ami még fontosabb: sose felejtsük el alaposan megmosni kezünket a WC használata után!

Forrás: The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top