Életmód

Megalázta a buszsofőr a kerekesszékes hírességet

Zoli semmi mást nem akart, csak buszra szállni, kerekesszékkel. A buszsofőrnek azonban ez nem tetszett, és rendkívül bunkó módon viselkedett a mozgáskorlátozott fiúval.

Fenyvesi Zoltán, azaz Wheelchairguy, a Tiszta szívvel című film egyik kerekesszékes főszereplője hivatalos Facebook-oldalán számolt be arról, miképp alázta meg őt a BKK egyik buszsofőre.

Zoli a Hengermalom utcánál szeretett volna önállóan buszra szállni, ahogy azt korábban máskor is probléma nélkül megtette. A sofőr kiszállt a járműből és kérdőre vonta a kerekesszékes fiút, hogy hol a kísérője, anélkül ugyanis nem utazhat a buszon. Miután Zoli közölte, hogy ilyen szabály nincs, a sofőr azt válaszolta, hogy ezt rosszul tudja, és megtagadta a felszállást a fiútól, aki erre megfogta a busz ajtaját, hogy az ne tudjon elhajtani. 10 percig állt a jármű a megállóban, mindenki síri csendben, mire a sofőr végül közölte, hogy ez az utolsó alkalom, hogy hajlandó elvinni Zolit.

“Az út alatt felhívtam a BKK Fődiszpécserét és jelentettem az esetet, aki megerősített abban, hogy ilyen nincsen, jelentettem a rendszámot és megkértem, hogy a sofőrt tájékoztassák. Az utam végéhez közeledtem amikor felszállt egy BKK jegyellenőr akitől szintén megkérdeztem, hogy én tudom-e rosszul. Ugyanazt mondta, mint a diszpécser, hogy nem így van és a sofőr helytelenül járt el, ezek után őt is megkértem, hogy ezt a sofőrnek is mondja el arra már csak annyit mondott, hogy nem lehet zavarni vezetés közben” – írta Wheelchairguy, aki szerint az volt az egészben legrosszabb, hogy senki nem tett semmit, sem az utasok, sem pedig a jegyellenőr.

Zoli jelentette az esetet a BKK ügyfélszolgálatán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top