Életmód

Prostit csinált kiskorú élettársából

A fiatal budapesti férfi saját élettársa mellett más lányokat is futtatott. Olykor az apja is besegített neki.

Egy most 20 éves férfi a szüleinek a lakásában élt 17 éves barátnőjével. Munkahelye, rendszeres legális jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy kiskorú élettársa prostitúciós tevékenységéből fogja a megélhetését finanszírozni. A sértett a vádlottal fennálló érzelmi viszony és elkötelezettség miatt ebbe beleegyezett.

A lány  2013 decembere és 2014 márciusa között túlnyomórészt Budapest VIII. kerületében folytatott prostitúciós tevékenységet. A férfi folyamatosan ellenőrizte a közelből, és elszámoltatta a bevétellel.

A vád szerint a férfi mindemellett más nők prostitúciós tevékenységét is kihasználta: egy szintén kiskorú lánytól “felügyelet” címén kérte el a bevétele egy részét, egy másik nő tevékenységében pedig közvetlenül közreműködött. A vádlott utóbbi cselekményét az apja, az ügy másodrendű vádlottja is segítette, időnként ő vitte autóval a fiát és a sértettet a helyszínre.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a 20 éves férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, befolyási viszonyával visszaélve, üzletszerűen elkövetett kerítés, gyermekprostitúció kihasználása, valamint kitartottság és kerítés bűntettével vádolja. Apjával szemben pedig kitartottság és üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette a vád. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top