Életmód

Olyat tesznek a szaúdi nők a vidámparkban, amit máshol tilos – videó

A szaúdi nők számára a dodzsemezés nem egyszerű szórakozás. Ők olyasmit tehetnek a vidámparkban, amit sehol máshol nem tehetnének meg.

Szaúd-Arábiában a nőknek még mindig tilos autót vezetniük. Bár előző, azóta elhunyt uralkodójuk, Abdullah király hajlott rá, hogy engedélyezze az autóvezetést a nőknek, a trónörökös, Mohammed bin Salman Al Saud koronaherceg hallani sem akar erről. A szaúdi nők azonban megtalálták a módját, hogy átélhessék a vezetés élményét, még ha csak kicsiben is.

A vidámparkokban általában hetente egyszer tartanak női napot, amikor a nők néhány órán át végre – viszonylag – szabadon szórakozhatnak, és még volán mögé is ülhetnek. Igaz, csak a dodzsemen. 

A dodzsemen egy menet öt perc, és hosszú sort kell kiállni érte. Ám a helyi nők számára így is megéri az élmény. Érdekes látni, hogy a legtöbben kerülik az ütközéseket is, igyekeznek szépen, megfontoltan vezetni a játék autókat. Mintha csak a közúti vezetést gyakorolnák. Jelenleg ez az egyetlen törvényes lehetőségük rá.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top