Életmód

Almákon mutatta meg a tanár, milyen hatása van a zrikálásnak

Különleges és hatásos kísérlettel mutatta meg a tanárnő, milyen szörnyű következményei lehetnek a piszkálódásoknak.

Rosie Dutton különleges órái keretében relaxációt és meditációt tanít a diákoknak. Egy alkalommal sokkoló kísérlettel mutatta meg nekik, milyen káros hatása lehet a piszkálódásnak.

Két almát hozott be az osztályterembe. Az egyiket a földre ejtette, majd felvette és csúnya szavakkal illette, csúnyának, kicsinek, nem elég pirosnak nevezte. A gyerekek először furcsállták a dolgot, de Dutton aztán őket is arra bátorította, hogy szidják meg a körbeadott gyümölcsöt.

Aztán előhúzott egy másik almát, amit csakis kedves szavakkal becéztek, dédelgettek, dicsértek. 

Végül kettévágták az almákat, és szembesültek a végeredménnyel: a bántalmazott alma belül barna és megviselt volt, míg a másiknak tökéletes, friss volt a húsa. “Ha nem nyitottuk volna fel az almát, sosem tudtuk volna meg, micsoda károk keletkeztek odabenn” – magyarázta Dutton.

Almákon mutatta meg a tanár, milyen hatása van a zrikálásnak.

A gyerekek számára állítólag hihetetlenül ébresztő volt a kísérlet, és azóta a közösségi médiában is rengetegen megosztották a történetet.

Forrás: Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top