Életmód

5 lépés, amivel leszerelheted az agresszív embereket

Az életünk során mind belebotlunk agresszív, akaratos emberekbe. Kikerülni nem tudjuk őket, leszerelni viszont igen! Segítünk, hogyan.

 Hangosan beszélnek, folyton a szavadba vágnak, nem érdekli őket a véleményed, a velük való találkozás minden energiádat leszívja. Ezek mind annak a jelei, hogy egy agresszív személyiségtípussal van dolog. De ne hódolj be neki – hiszen könnyen leszerelheted!

5 lépés, amivel leszerelheted az agresszív embereket

1. Őrizd meg a hidegvéred

Maradj nyugodt! Csak szítod a tüzet, ha belemész egy vitába egy agresszorral.

2. Oszd ki őket – finoman

Ne hallgasd őket úgy végig, mintha minden rendben lenne! Ugyanakkor ne is oszd ki őket durván. Használj inkább olyan kifejezéseket, minthogy “Elhiszem, hogy ez stresszes lehet” vagy “Semmi szükség erre a feszültségre”.

3. Azonosulj

Az agresszió mögött valamilyen félelem áll. Próbáld meg az adott személy helyébe képzelni magad, és könnyebb lesz kezelned is.

4. Légy határozott

Beszélj egyenletes, határozott hangon, állj egyenesen – és állj ki magadért! Ne hisztérikusan védd a saját igazad, hanem higgy magadban!

5. Koncentrálj

Ne hagyd, hogy a beszélgetésből veszekedés legyen. Ha sérteget, próbáld visszaterelni a beszélgetést az eredeti medrébe, például így: “Akárhogy is, ami fontos az…”, “Pár év múlva csak nevetünk majd ezen…”.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top