Életmód

94 embert csapott agyon a villám egy nap alatt

Beköszöntött a monszun Indiában és máris több tucat emberéletet követelt.

Legalább 94 ember vesztette életét villámcsapások és felhőszakadások miatt egy nap leforgása alatt India keleti és északi részén – közölték a helyi katasztrófavédelmi szervek szerdán.

A beköszöntő monszun Bihar, Madja Prades, Uttar Prades és Dzsarkand szövetségi állam több körzetében hozott magával heves viharokat és zivatarokat.

A legtöbb haláleset Biharban történt, ahol villámcsapások 53, más források szerint 56 szabadban tartózkodó gazda és hajléktalan ember életét oltották ki mondta el Anirudd Kumar helyi hatósági szóvivő. Ugyanitt legalább 22-en sérültek meg villámcsapástól.

A szomszédos Uttar Pradesben legalább 15-en vesztették életüket villámcsapástól vagy összeomló épületek alatt, míg Dzsarkandból 10, Madja Pradesből pedig 16 halálesetről érkezett hír. A hatóságok szerint a számok tovább is emelkedhetnek.

Indiában a júniustól szeptemberig tartó esős évszakban rendszeres jelenségnek számítanak a heves viharok, és az ítéletidő miatt a halálesetek sem ritkák, az elmúlt egy napban történt halálos belesetek száma azonban jóval magasabb a megszokottnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top