Életmód

Így hízz 2 év alatt 40 kilót

Megküzdöttem a kilóimért, hosszú, fáradságos munka volt, mire magamra szedtem két év alatt 40 kilót. Másnak ez egy életen át sem sikerül, bármennyire is igyekszik a sok egészségtelen étellel és jojóeffektusos fogyókúrával.

Ráfoghatnám, hogy ez egy emberkísérlet volt, hogy hogyan tudok hízni minél többet minél rövidebb idő alatt, az sokkal jobban hangozna, mint a valóság. Akkor mondhatnám, hogy az emberiség érdekében tömtem magam, és csak azért nem mozdultam meg feleslegesen, hogy mások javára rongáljam a saját testemet. Igazából persze nem ez a helyzet, csak pár évre elvesztem az egészségtelen életmódban.

De ha már ez a remek élettapasztalat mellém szegődött, megmutatom, hogyan csináltam, hogy lásd, milyen nehéz meló elhízni.

1. Válassz egy kellően kényelmes fotelt, kanapét

Mindegy, milyen ülőalkalmatosságot választasz, a lényeg, hogy ne akarj felállni róla. Legyen közel a hűtőhöz és szemben a tévével, hogy a legkisebb erőfeszítés árán elérj minden létfontosságú dolgot, ami az életedhez kell.

2. Kattanj rá a sorozatokra

Nem olyanokra, amiből egyszer egy részt adnak le a tévében, az nem jó, mert attól még az estéd üres marad, még a végén eszedbe jutna, hogy van élet a lakás falain túl is. Olyan sorozatokat keress, amit akár napi 24 órában is tudnál darálni, ha lenne annyi időd. Hétvégente szigorúan tartsd is magad az ütemtervhez, hogy két évadot megnézel szoros egymásutánban a sorozatodból. Legyen többféle sorozat a tarsolyodban, hogy mindig tudj választani egy hangulatodhoz illő történetet.

Így hízz két év alatt 40 kilót

3. Legyen otthon mindig elég nassolnivaló

A legjobb barátoddá az a nagy tál váljon, amibe pakolhatod az üres kalóriákat, amiket a filmek közben tömsz magadba. Fontos kritérium, hogy ez a tál sose ürüljön ki, mindig legyen rá gondod, hogy valamilyen egészségtelen, lehetőleg fehér lisztes, cukros vagy csak a neten rendelt szemét étel kerüljön eléd. Ne kacérkodj a zöldségekkel, gyümölcsökkel, mert meghiúsíthatják a hízásra kitűzött céljaidat.

Legyen terved arra, hogyan állítod össze az étrendedet egy nap: reggelire már kezdhetsz a tegnap esti pizzával, amit öblíts le cukrozott üdítővel, majd tízóraira egyél egy adag pudingot, mert az fontos, hogy ne éhezz meg ebédig. Az ebéded tartalmazzon bőven krumplit, és nélkülözzön minden reform összetevőt, a húsokat csakis panírban, bő olajban kisütve fogyaszd. El ne feledkezz a desszertről, anélkül nem is ebéd az ebéd. Uzsonnára és vacsorára mindenképp egyél pékárukat, mert ezek az esti órákban tapadnak meg rajtad a legjobban.

4. Egyél úgy, mint aki attól tart, hogy éhen hal

Valós veszély, mindennap ott lebeg a fejünk fölött az éhhalál, úgyhogy teljesen érthető, ha tartalékolni akarsz. Minden étkezésnél egyél annyit, hogy majd szétdurranj, mert ezzel bebiztosítod magad, hogy túléld, ha eljönne az Armageddon a következő egy órában.

Így hízz két év alatt 40 kilót

5. Egyél úgy, mintha az egyetlen örömforrás az étel lenne

Lehet az étellel helyettesíteni mindenféle érzelmi hiányt, jól be lehet tömni a nyomasztó, szorongó érzések száját. Az evés megnyugtat, oldja a stresszt, és még az orális fixációt is kielégíti. Ne törődj azzal, hogy utána csak nő a szorongásod, mert túl sokat ettél, inkább mulaszd el evéssel.

6. Ne mozogj semmit

A legkisebb mozgás is káros lehet. Figyelj oda, nehogy több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel, mert akkor az egész küzdelem odaveszhet. Ülj nyugodtan, esetleg fekhetsz is, lélegezz sekélyeket, a hasi légzés is fogyaszt, úgyhogy hanyagold. Ahová csak lehet, menj kocsival. Vegyél lépésszámlálót és igyekezz a napi szintet 500 lépés alatt tartani. Nem lesz könnyű, de ha jól helyezed el a foteledet a lakáson belül, akkor kivitelezhető.

Persze ha bejársz dolgozni valahová, akkor elég veszélyes a terep, hiszen ott muszáj megmozdulni, de igyekezz minél többet csak ülni az asztalodnál. Ha valakivel megbeszélnivalód támad, akkor mondd el neki emailben vagy telefonon, nem kell mindenféle csip-csup ügy miatt felpattanni az asztaltól és métereket megtenni a kolléga asztaláig.

Így hízz két év alatt 40 kilót

Ha vannak gyerekeid, úgy vidd őket játszótérre, hogy neked ne kelljen szaladgálnod utánuk, mert az már majdnem sporttevékenység lenne. Szoktasd rá őket az ülős játékokra, homokozzanak és hintázzanak békességben, ne akarjanak arra kényszeríteni téged, hogy nagy mozgásokat kelljen végezned.

7. Sajnáld magad, amiért hízol

Mondogasd sokat, hogy mennyire kibabrált veled az élet ,és hogy te nem tehetsz a hízásodról. A felelősség hárítása is segít a további kilók felszedésében. Okold a géneket, hajlamot, örökölted, nincs mit tenni. Hibáztasd a gyerekkorodat, anyukádat, apukádat, vagy vezesd vissza oda, hogy a bátyád elsős korodban rémtörténetekkel szórakoztatott elalvás előtt. De lehet az is az oka, hogy középiskolában mindenki csúfolt, mert az egyik bokád vastagabb volt, mint a másik. Mindegy, mit találsz ki, a titok az önsajnálatban és mások hibáztatásában rejlik, véletlenül se jusson eszedbe, hogy a saját testedért te vagy a felelős.

8. Gyűlöld a tested

Amikor tükörbe nézel, mindenképp vágj utálkozó arcot, és biztosítsd magad róla, hogy ilyen testtel nem vagy emberek közé való. A strandokat jó messzire kerüld el, ne is legyen fürdőruhád, minek, amikor ilyen idomokat nem szabad másoknak mutogatni. Rejtőzködj, hordj lepleket, amikben igaz, hogy sátornak nézel ki, de legalább nem mutatják a hurkákat.

 

Így hízz két év alatt 40 kilót

 

9. Folyamatosan fogyókúrázz

Legalábbis legbelül gyötörd magad, hogy le kellene fogynod, mert hát ez így mégsem állapot. Próbálj ki mindenféle csodálatos varázsfogyókúrát, amivel két hét alatt 20 kilót lehet fogyni, de add fel mindet már a harmadik napon, hogy egy jó nagy adag finomságba fojtsd a kudarcélményt. Nem neked való az éhezés, lám, te folyton, minden hétfőn nekifutsz, de folyamatosan csak azt éled át, hogy neked ez nem megy. Csoda, ha a sok kudarc miatt érzett fájdalmadat ételbe fojtod?

10. Utálj mindenkit, aki vékony

Fontos mérföldkő ez, mert ennél a pontnál már elég kövér vagy ahhoz, hogy lásd, mennyivel vékonyabbak mások. Vedd őket a szádra, mondd róluk azt, hogy csak szerencsések, és így születtek, hogy bármit esznek, úgyis vékonyak maradnak. Szidd azokat, akik edzőtermekben illegetik magukat, és figurázz ki mindenkit, aki magokat és salátaleveleket eszik vacsorára, hogy lefogyjon. Nézz rájuk megvetéssel, mert akin nincs súlyfelesleg, az biztos álló nap éhezik, szánalmas és üres az élete.

Így hízz két év alatt 40 kilót

Mindezek után, ha már megszerezted azt a plusz 40 kilót, ébredj rá, hogy így csak arrafelé haladsz, hogy fotelt kell majd venned,

mert a mostaniba már beleszorul a feneked. És arra is döbbenj rá, hogy ha így folytatod, akkor még a végén te is olyan leszel, mint a dokumentumfilmekben azok a borzalmasan kövér emberek, akiket daruval kell kiemelni a házból, miután leemelték a tetőt. Majd fogd magad, emeld fel a hatalmasra növesztett tested, és kezdj el sétálni, mozogni, egészségesen enni, hagyd el a cukrot, fehér lisztet, egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, hogy újabb két év alatt elveszítsd a nehéz munkával magadra szedett embernyi súlytöbbletet. Ilyen egyszerű.

Olvass még többet a hízásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top