Életmód

Nyerjen éveket 30 perc alatt!

A statisztikák szerint minden 10. ember cukorbeteg. Ebből 600 ezer ismert beteg, de majdnem félmillióan nem tudják, hogy érintettek. Pedig a kezeletlen cukorbetegség károsíthatja a létfontosságú szerveket, és jelentősen megrövidítheti az életünket. Ezért fontos, hogy minél több ember rendszeresen vizsgáltassa ki magát!
Nyerjen éveket 30 perc alatt!

Erre 2010 óta Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja keretében is van lehetőség, melyet a Wörwag Pharma is támogat. Egy kamion “viszi házhoz” az egészségesebb és hosszabb életet. Akik veszik a fáradságot, és elmennek a rendezvényre, mindezt ingyenesen 30 perc alatt megkaphatják.

Tíz jel, ami arra utal, hogy cukorbeteg lehet:
1.    hasi elhízás, melyet nem indokol a táplálkozás
2.    ok nélküli hirtelen fogyás
3.    állandó éhségérzet
4.    állandó szomjúság
5.    megnövekedett vizeletmennyiség
6.    levertség, fáradtság, dekoncentráció
7.    acetonszagú lehelet
8.    nehezen gyógyuló sebek
9.    homályos látás
10.  bőrfertőzés, gombásodás, húgyúti fertőzések

 
 
 
 
 
 

Éveket jelenthet a cukorbetegség- és a neuropathiaszűrés egy-egy érintettnek. Rendszeresen találnak neuropathiára utaló értékeket olyanoknál is, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy betegek. Volt olyan szűrőnap, ahol minden 6. résztvevő neuropathiagyanús volt, vagyis korábban már tapasztalt égő érzést, bizsergést vagy zsibbadást a végtagjaiban, ami az érzékelés zavarára utal. (Éppen ez az oka, hogy sokan nem veszik észre a bajt.)

A neuropathia – a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye – célzott szűrések nélkül gyakran nehezen észrevehető betegség, pedig hazánkban legalább 240 ezer embert érint. Ez a betegség nemcsak az idegrostok károsodását okozza, hanem többek között szív- és érrendszeri megbetegedésekhez is vezethet. A neuropathiás cukorbetegek körében ötször magasabb a halálozási arány, mint általában.

 
 
 

Az állapotfelmérés tehát életet menthet, ezért nagyon fontos, hogy minél többen használják ki ezt lehetőséget, a Wörwag Pharma is ezért támogatja a programot. Legközelebb július 9-én és 10-én Bükkszentkereszten és november 19-én Sopronban jelentkezhet ingyenes állapotfelmérésre a Wörwag Pharma családi napokon.

Nyerjen éveket 30 perc alatt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top