Életmód

Melyik lett 2016 fagylaltja? Íme, mutatjuk

Vajon melyik ízt választotta a neves zsűri 2016 fagylaltjának? A szegedi Virág cukrászdában hétfőn rendezett versenyen olyan fagyik közül választották a legfinomabbat, mint a tökmagos feketeribizli, a cékla vagy a nyári pezsgés. Íme az év fagylaltja! Megkóstoljátok?

A szakmai zsűri véleménye mellett  a közönség ízlésére is kíváncsiak a verseny szervezői, amelynek legfőbb célja, hogy minőségi, kézműves édességek kerülhessenek a fagylaltos pultokba.

Hogy melyik fagylalt nyerte el a megtisztelő az “Év fagylaltja 2016” címet, arról Ördög Nóra Liptai Claudiával karöltve, valamint Tarján Zsófia és Lázár Tibor (Honeybeast), Botka László (Szeged polgármestere), Marko Krivokapics (a Mol-Pick Szeged másodedzője) és Segal Viktor, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai mint a “közönségzsűri” is döntöttek.

Nemcsak a legfinomabb hagyományos eljárással főzött házi fagylaltokat kóstolhattak a résztvevők, “mentes” kategóriában is győztest hirdettek, gondolva a glutén- vagy laktózérzékeny fagyikedvelőkre is.

Az idei egyébként már a 19. Év fagylaltja-verseny. Az elmúlt években ezek az ízek és cukrászdák győztek:

  • 2009: Tóth Cukrászda – Sacher fagylalt
  • 2010: Csuta Cukrászda – Házias vidámság
  • 2011: Sík Cukrászda – Diós-mézes körte fagylalt
  • 2012: Csuta Cukrászda – Triász
  • 2013: Damniczki Cukrászda – Málna fagylalt vörösbor-eszenciával
  • 2014: Frer Cukrászda – Mézes-diós hecsedli
  • 2015: Cafe Trevi Cukrászda – Opera Royal

És a győztes pedig nem más…

És 2016 legfinomabbjának a Vezúv fantázianévvel illetett fagylaltot választották,melynek megalkotója a budapesti Nándori cukrászda cukrásza, Hiczkó Henrietta. Mi már alig várjuk, hogy megkóstolhassuk ezt a tejes alapú, csokoládés, kakaós meggyes fagyicsodát.

Pillants bele az Év fagylaltja versenybe

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top