Életmód

Vastapssal ünnepelték a magyar néptáncosokat Kínában

Kalotaszegi ruhában, gyöngyös pártában hódították meg a kínai közönséget a magyar néptáncosok. Egy sanghaji nemzetközi zenei fesztiválra hívták meg a Csepel Táncegyüttes öt párját. Nézzétek meg a fotókat!

“Tátva maradt a szánk, amikor beértünk a városba: 4-5 autópálya egymást keresztezve – már az elképesztő volt, a szép, pagodás épületek vagy éppen a piacon a sok érdekes étel, például a galamb nyárson nem mindennapi látvány volt” – mesélte Beck Györgyi, a Csepel Táncegyüttes egyik táncosa az NLCafénak.

Vastapssal ünnepelték a magyar néptáncosokat Kínában
A Sanghajban járt magyar táncosok: Farkas László “Berci”, Szélpál-Bajtai Éva (ők az együttesvezetők), Bardóczi Réka, Bardóczi Bence, Bakonyi Lilla, Beck Györgyi, Bús Attila, Fejes Ádám, Király András, Szélpál Ágnes.
 

 

A kalotaszegi ruhának és a gyöngyös pártának nem tudtak ellenállni Kínában. A magyar táncosok ebben a ruhában érkeztek a gálára, de még mielőtt be tudtak volna menni a fesztivál helyszínére, rengetegen szerettek volna velük közös képet, szelfit. “Annyira meglepődtünk, mert sok-sok kínai kisgyerek állt körbe bennünket, és angolul mondták, hogy de szépek vagyunk, és többen puszilgattak is, simogatták a ruhákat, és rengeteg képet csináltak. Nagyon helyesek voltak” – mesélte Györgyi.

Vastapssal ünnepelték a magyar néptáncosokat Kínában

A fúvószenekarok fesztiválján a magyar néptáncosok mellett felléptek még spanyol és osztrák táncosok is.

 

Egy óriási stadionban léptek fel a magyar táncosok, ahol hatalmas sikerük volt: vastapssal ünnepelte őket a kínai közönség.

 A csapat a Oriental Pearl torony előtt.

 

A Csepel Táncegyüttes táncosai a a Duna Művészeti Társaság felkérésével és szervezésével jutottak el a sanghaji nemzetközi zenei fesztiválra.
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top