Életmód

Elnézést kért a Facebook, miután törölte egy plus-size modell fotóit

A Facebook hirdetésekért felelős csoportja letiltott egy reklámot, amiben a plus-size modell, Tess Holliday bikinit visel. A közösségi oldal most nyilvánosan kért bocsánatot.

 A Facebook csapatának most keményen kell dolgoznia, hogy tisztára mossa magát a feministák és a pozitív testképért küzdők csoportja előtt – sőt az egész nőtársadalom előtt! A közösségi oldalról ugyanis azért távolították el egy hirdetést, mert abban a népszerű plus-size modell, Tess Holliday, bikiniben volt látható. Az indoklásuk: “nemkívánatos módon ábrázolja a testet.”

Elnézést kért a Facebook, amiért eltávolított egy hirdetést, amiben plus-size modell szerepel

 És ehhez még hozzátették: “Az ilyen típusú hirdetések rossz érzést keltenek a felhasználókban. Jobb lett volna, ha biciklizés vagy futás közben mutatták volna az alanyt.”

Bár a közösségi oldal azóta nyilvánosan bocsánatot kért, “millió hirdetést kezelünk, néha elkövetünk hibákat”, nem csoda, hogy milliók zsebében nyílt ki a bicska. Többek között a modell, Tess Holliday-nél is: hiába küldtek neki is bocsánatkérő levelet és kérték, hogy küldjék el újra a hirdetést, hogy megjeleníthessék, a modell ügynöksége egyelőre nem reagált.

 Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top