Életmód

Ha mindenkivel te törődsz, ki törődik veled?

Nekünk, nőknek a génjeinkben van, hogy gondoskodni akarunk másokról. Kislányként a babáinkat, felnőve a gyermekeinket, a párunkat, idősebb korban az unokáinkat óvjuk, segítjük, hogy életük mindig zökkenőmentes és boldog legyen. A legtöbb nőnek szinte alig marad ideje önmagára. Pedig néhány perc is életet menthet.

Ugye veled is előfordult már, hogy beteg voltál, mégis helytálltál a mindennapok taposómalmában? Napjainkban dolgozó nőként annyi a feladatunk, hogy nem is csoda, ha folyamatosan választanunk kell, mi az, amit elintézünk ma, és mi az, ami ráér holnap. A lista végén általában magunk vagyunk, hiszen a főnökünknek nem mondhatunk nemet, a szeretteinktől meg nincs szívünk megvonni mindazt, amit adni tudunk számukra.

A hosszú évek, évtizedek lemondása sajnos többnyire nem csak a boldog, felnövekvő család és a szakmai siker jutalmát tartogatja. Aki nem törődik eleget önmaga karbantartásával, az bizony hamarabb öregszik, korábban találják meg a betegségek, melyek odafigyeléssel megelőzhetőek lennének.

Az orvosok nem győzik hangsúlyozni, mennyire nagy jelentősége van bizonyos betegségeknél a megelőzésnek. Így van ez a nőknél leggyakoribb halálok:  a mellrák és a szív- és érrendszeri betegségek esetében, de fontos a csontritkulás gyógyításában is. A megjelent betegség kimutatásához pedig a legjobb út a rendszeres szűrés, hogy az idejében felfedezett bajt mielőbb kezelni, meggyógyítani lehessen.

Ha mindenkivel te törődsz, ki törődik veled?

Mivel dolgozó nőként, anyaként minden percünk be van osztva, nem fér bele a hosszas várakozás az orvosnál, laborban. Szerencsére létezik erre is megoldás: olyan diagnosztikára szakosodott rendelők, melyeknél fontos, hogy a páciensek elégedetten távozzanak. Ez azt jelenti: ha időpontra megyünk, nem kell várakoznunk, kedves, felkészült szakemberek vesznek kezelésbe a legújabb, vizsgálathoz szükséges eszközökkel, a vizsgálat eredményéről pedig részletes tájékoztatást kapunk majd. Jól hangzik, ugye? És, ami jó hír, nem is kell hozzá messzire menni, hiszen az itthon már 25 éve működő Diagnoscan országos hálózatában bárki számára elérhetőek a képalkotó diagnosztikai szűrések. A legtöbb vizsgálatra elég néhány nappal korábban bejelentkezni, hogy legyen időpont.

Mivel ez egy magán egészségügyi szolgáltató, a vizsgálatokért térítési díjat kell fizetni. Azonban, ha belegondolunk abba, hogy a várakozáson megspórolt idő, és az, hogy állapotunkról akár azonnal pontos és érthető képet kaphatunk, mennyire fontos, beláthatjuk, ez megér némi ráfordítást. Hiszen, aki mindenkivel törődik, az megérdemli, hogy vele is törődjenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top