Életmód

Kimaradt a fürdőruhás kör az első afrikai szépségversenyen

A ghánai induló nyert az első afrikai szépségversenyen, melynek a megvalósításán 5 éve dolgoznak.

Ghánai induló fejére került a korona a Johannesburgban először megrendezett Miss Afrika kontinentális szépségversenyen.

A dentálhigiénikusként dolgozó 24 éves Rebecca Asamoah 11 versenytársánál bizonyult szebbnek a johannesburgi Gold Reef City kaszinóban megrendezett döntőben. Az először meghirdetett afrikai szépségversenyen negyvenen indultak a kontinens minden tájáról. A második helyezett a zambiai Michelo Malambo, a harmadik pedig a dél-afrikai Jemimah Kandimiri lett.

africanspotlight.com
Forrás: africanspotlight.com

Táncoltak is egyet a versenyzők

A Miss Afrika kontinenscímért versenyző szépségek fürdőruha helyett fekete pólóban és szűk rövidnadrágban álltak a közönség elé, és mezítláb táncoltak egyebek mellett az afropop olyan jól ismert számaira, mint a mali Salif Keita Africa című slágere.

Az afrikai kontinens szépségversenyének ötlete Neo Mashish dél-afrikai filmproducertől származik, aki elmondta, hogy 5 éve dolgoznak a megvalósításon, s a versengéssel a fiatal afrikai nőket akarják helyzetbe hozni.

forrás: theguardian.com
forrás: theguardian.com

Nem ez volt az első győzelme

Asamoah hagyományos, ghánai aranyszínű gyöngyös koronát viselt, majd szintén ghánai kelméből készült estélyiben lépett szombaton a színpadra. A szépségversenyen elnyerte a johannesburgi Monash Egyetem ösztöndíját üzleti menedzsment szakra. Asamoah, aki tavaly már első lett a Miss Ghána versenyen, arról beszélt, hogy miközben sok problémát kell megoldani Afrikában, szerinte az lenne a legfontosabb, hogy a fiatalok lehetőséget kaphassanak, és “kéz a kézben a lehető legjobb hellyé tegyék” a kontinenst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top