Életmód

Orvosi marihuánától lett tünetmentes a súlyosan epilepsziás kisfiú

A most 5 éves kisfiúnak régebben napi 100 epilepsziás rohama is volt! A család végső elkeseredésében választotta a marihuánával gyógyító kezelést.
Orvosi marihuánától lett tünetmentes a súlyosan epilepsziás kisfiú

 Az Új-Mexikóban élő Baca család, úgy tűnt, tehetetlennek bizonyul kisfiuk, Abryn kezelésében. A gyereket súlyos epilepszia kínozta, előfordult, hogy naponta 100 rohammal kellett megküzdenie! Az apukája, Diego Baca azt meséli, a szíve szakadt meg, mikor néznie kellett fia végeláthatatlan szenvedését.

 Miután egy kezelés sem használt, a családnak az orvosok javasolták a kannabiszolajjal gyógyító kezelést, amit Coloradóban végeznek. A család természetesen szkeptikus volt, hiszen mégis csak marihuánáról van szó, és gyermekük akkor még csak 3 éves volt – a legfiatalabb a programban. 

A készítményben azonban a THC aránya – ami a hallucinogén hatásért felelős – nagyon alacsony, míg a CBD-é – ami bizonyítottan hatásos az epilepszia megfékezésében – magas. A hatás valóban nem maradt el: május 13-án lesz az első évfordulója annak, hogy a kisfiú teljesen tünetmentessé vált! Az apukája azt mondja, csodálatos, hogy a régen még álmában is jelentkező rohamok a kezelés hatására teljesen abbamaradtak.

 Forrás: KOB

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top