Életmód

4 kreatív ötlet, hogy ehetsz minél több chiamagot

Régóta szeretnéd kipróbálni a chiamagot, de nem tudod, hogyan nyúlj hozzá? Segítünk, hiszen ez az egészséges szuperkaja csak a diétád javára válhat!
5 kreatív ötlet, hogy ehetsz minél több chia magot

 A chiamagról ódákat lehet zengeni: már kis mennyiségben is rengeteg rostot, fehérjét, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaznak, sőt az egyik legjobb omega-3-zsírsav-források is. Ezért megéri naponta fogyasztani a chiamagot, de jogos a kérdés: hogyan?

1. Pudingként

A legegyszerűbb, ha pudingként fogyasztod a chiamagot. Szuper, fogyókúrás reggelit készíthetsz belőle. 

2. Egész estés zabkásához

A zabkása legegyszerűbb elkészítési módja, ha előző este összekevered a hozzávalókat – köztük a chiamagot is – majd reggel csak kiveszed a hűtőből, és voilá! Próbáld ki ezt a mennyei, kókusztejes receptet!

3. Smoothie-kba

Szereted a gyümölcsös smoothie-kat? Ha egy kis chiamagot (egy teáskanálnyi elég lesz) szórsz hozzájuk turmixolás előtt, még egészségesebbé teheted őket!

4. Süteményekbe

Hogy hozzájuss a chiamag tápanyagaihoz, igazából bármilyen sütemény tésztájához hozzákeverhetsz belőle egy kicsit. Akár muffint, akár pizzát készítesz, chiamaggal még egészségesebb lesz az eredmény!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top