Életmód

Csendes órát rendelt el a brit üzlet az autista vásárlók számára

Különleges kezdeményezéssel rukkolt elő egy manchesteri üzlet: csendes órát hirdettek az autista vásárlók kedvéért.

Egy szupermarket csipogó-recsegő, zsúfolt és hangos közege nem mindenki számára a legmegfelelőbb közeg a bevásárlásra. És itt nem kényességről van szó, hanem olyan emberekről, akik számára a tömeg és a zaj olyan ijesztővé tehet egy egyszerű boltot is, mintha háborús csatatéren kellene zellert válogatniuk.

A manchesteri Asda szupermarket épp ezért “csendes órát” rendelt el az autizmussal élő vásárlók számára. Simon Lea, az üzlet vezetője azután állt elő az ötlettel, hogy látott egy autista kisfiút kétségbeesetten viaskodni a zajos üzlet forgatagában. Mivel az autisták érzékenyek az erős hangokra, és nem tudják jól megszűrni a háttérzajt sem, az említett csendes órában könyvtári hangulatban lehet majd vásárolgatni.

Csendes órát rendelt el a brit üzlet az autista vásárlók számára

Lea hozzátette, hogy sokáig ő maga is rémesen szorongó volt, olyankor pedig alig mert bemenni egy zajos szupermarketbe. Az ilyen problémákkal küzdőknek is szeretne segíteni a hamarosan életbe lépő csendes órával, amit május 7-én 8 órakor próbálhatnak ki az arra vágyók.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top