Életmód

Nehezebben kapnak munkát a dohányosok

Egy amerikai egyetem orvosi karának kutatása szerint könnyebb elhelyezkednie egy nem dohányosnak, mint egy dohányosnak, sőt a dohányzók tovább maradhatnak munkanélküliek.

A tanulmány viszont nem áll meg ennél a kijelentésnél, a Stanford Egyetem munkatársai szerint a dohányosok kevesebbet is keresnek a nemdohányzó kollégáknál. A cigarettázás és a munkanélküliség közötti összefüggést felderítendő, a kutatók 131 munkanélküli és munkát kereső dohányost kérdeztek, és bevontak még 120 nemdohányzó munkanélkülit.

A kutatás résztvevőit a kutatás elején, hat hónappal és egy évvel később is kikérdezték, ezek után kiderült, hogy a start óta a bagósoknak csak a 27 százaléka, míg a nemdohányzóknak az 56 százaléka talált munkát. Azok a cigarettázók, akik elhelyezkedtek, átlagosan óránként öt dollárral kerestek kevesebbet, mint a nemdohányzó dolgozók. A kutatás résztvevőit több társadalmi rétegből válogatták, hogy az eredményeket ne torzítsa például az iskolai végzettség.

Cigizni egyébként nem csak a munkakeresés szempontjából rossz, a külsődet például így csúfítja el a dohányzás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top