Életmód

Ecettel nem lehet fogyni

Manapság népszerű módszer ecetet inni a fogyás elősegítésére. Csak éppen felesleges.

Az ecet igen sokoldalú anyag, míg az ecetivás egyes szakértők szerint csak szimplán hatástalan, mások szerint kifejezetten káros.

Persze ha a gyomrunk szétmaratása és savas reflux kialakítása révén akarjuk elérni a fogyást, akkor megtaláltuk a tökéletes módszert, de ezzel az erővel kénsavat is ihatnánk.

Megengedőbb dietetikusok kicsit optimistábban állva a dologhoz azzal biztatják a fogyni vágyókat, hogy lehetséges ecettel fogyni valamennyit, de “nagyon-nagyon türelmesnek kell lenni hozzá”. Az ecet egyedüli fogyasztó hatása abban nyilvánulhat meg, hogy meggátolja a keményítő emésztését, ami szénhidrátok fogyasztása után kisebb mértékű vércukorértéket produkál. Ez idővel eredményezhet némi “igen mérsékelt” fogyást.

Az almaecet nem fogyasztó csodaszerr
Az almaecet nem fogyasztó csodaszer

Azt mindenesetre senkinek sem tanácsolják, hogy hígítatlanul próbáljon bármilyen ecetet is fogyasztani. Egy teáskanál ecetet legalább két és fél deci vízzel kell hígítani. De így is lehet refluxszal, gyomorégéssel számolni, és a fogzománcnak sem tesz jót a savas anyag.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top