Életmód

Mégsem működik a paleodiéta?

Egy új tanulmány azt állítja, a paleodiéta nem működőképes, sőt előbb vezet hízáshoz, mint fogyáshoz!
Mégsem működik a paleo-diéta?

 Szorgalmasan követed a paleo-étrendet, azaz hanyagolod a finomított cukrokat, keményítőket, szénhidrátokat, helyette pedig a húsokra és a friss zöldségekre támaszkodsz, mégsem látod, hogy eredményt hoznának a fáradozásaid? Ausztrál kutatók csoportja szerint vannak, akiknek kifejezetten hátrányos a paleo-diéta választása.

 A Melbourne-i Egyetem kutatói egy egereken végzett vizsgálat alapján jutottan arra a következtetésre, hogy lehetséges, hogy a paleodiéta többet árt, mint használ. A kísérletben túlsúlyos, cukorbetegséget megelőző állapotban lévő egerek egy csoportját alacsony szénhidráttartalmú, zsírban gazdag (a paleóhoz nagyon hasonló) étrenden, míg a másikat hagyományos egértápon tartották 8 héten át. A kilencedik hétre a paleoszerű étrenden élő rágcsálók a kezdő testsúlyuk 15 százalékával gyarapodtak, valamint az inzulinszintjük is magasabb lett, míg a másik csoport tagjai nem változtak. 

Bár a kutatás több ízben is megkérdőjelezhető, hiszen nem tudni, pontosan milyen táplálékot kaptak az egerek, a szakértők azt javasolják, hogy aki cukorbeteg, vagy hajlamos a cukorbetegségre, inkább tartózkodjon a paleodiétától.

Forrás: Skinny Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top