Életmód

3 alapigazság, amikről ne feledkezz meg, ha fogyni akarsz

A csodadiéták és a fitneszőrületek helyett tartsd szem előtt ezt a három állítást, amelyek létfontosságúak a sikeres fogyás érdekében!
3 alapigazság, amikről ne feledkezz meg, ha fogyni akarsz

 A sok csodadiéta, sikertörténet, edzésőrület közepette könnyű elfeledkezni olyan alapvetésekről, amik betartása nélkül egyszerűen nem létezik sikeres, hosszú távú eredményt nyújtó fogyókúra. Most eláruljuk, mire figyelj, ha sokáig meg szeretnéd őrizni a karcsúságod!

1. A diéták nem működnek

Paleo, Atkins, léböjt és még sorolhatnánk: kiábrándító, de a szigorú, instant diéták ritkán vezetnek tartós eredményre. A legtöbben visszahízzák a leadott kilókat, vagy már a diéta alatt feladják. A legcélravezetőbb fogyókúra lehet, hogy nem olyan gyors, de hosszú távon abszolút működőképes, ez pedig nem más, mint az életmódváltás. Egy olyan egészséges, kielégítő és kiegyensúlyozott étrend, mint amilyen például a mediterrán, úgy tart formában, hogy közben minden tápanyaghoz hozzájutsz.

2. A kalóriákat számolni kell

Hiába fogyasztasz csak teljes kiőrlésű szénhidrátokat, ha nem figyelsz oda a mennyiségre. A kalóriákat márpedig számolni kell, hiszen a súlyvesztéshez elengedhetetlen a bevitt kalóriák csökkentése. Egy felnőtt, diétázó nőnek általában napi 1200-1400 kalória a célravezető, amit számos trükk étrendedbe építésével elérhetsz.

3. A gyaloglás nem elég

Bár gyaloglással is sok kalóriát égethetünk, és azt is tudjuk, hogy a fogyás szempontjából az étrend fontosabb, mint az edzés, mégsem kérdőjelezhető meg, hogy aki valóban meg akar szabadulni a fölös kilóktól, annak rendesen oda kell tennie magát mozgásfronton. Ha a nagy fogyás a cél, a szakértők heti 5×1 óra intenzív mozgást javasolnak (futás, biciklizés, úszás), amit kiegészíthetnek rövidebb, erősítő tréningek.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top