Húsvét

Húsvét 2016: ennél egyszerűbben nem lehet házilag tojást festeni

Ennél egyszerűbben egészen biztosan nem tudsz házilag tojást festeni. Nézd meg ezt a néhány perces vidám videót, és ha eddig nem is gondoltál rá, garantáljuk, azonnal kedvet kapsz a tojásfestéshez.

Ha korábban nem próbálkoztál a tojásfestéssel, vagy esetleg nem jártál túl sok sikerrel, akkor épp itt az ideje, hogy húsvét előtt kipróbáld ezt a szuper egyszerű módszert.

A húsvéti tojásfestéshez ezekre a kellékekre lesz szükséged

  • tetszőleges színű tojásfestékek
  • műanyag tálkák
  • tojások
  • víz
  • különböző színű filctollak

Így festhetsz tojást házilag szuperegyszerűen

A műanyag tálkákat töltsd meg a tojásfesték dobozán írtaknak megfelelően vízzel, és keverd el benne a festéket. Közben 15 perc alatt főzd keményre a tojásokat, majd várd meg, hogy langyosra hűljenek.

Minden tálkába tégy egy-egy tojást. Ha szükséges, tölts még hozzá annyi vizet, hogy a festék teljesen ellepje azokat. Hagyd a vízben a húsvéti tojásokat nagyjából egy órán át. Közben időnként érdemes ellenőrizni, hogy a tojásfestéshez használt színezék kellően hatékony-e. Evőkanállal emeld ki egy picit a vízből a tojást, és nézd meg, mennyit változott a színe.

Papírtörlőre emeld ki a megfestett tojásokat. Figyelj rá, ne érjenek össze. Ha megszáradtak, vastagabb filctollal különböző mintákat rajzolhatsz rájuk. Szemeket, mosolygós szájat, hogy minél vidámabbak legyenek. Egyedi feliratokkal is díszítheted a tojásokat, attól függően, kinek szeretnél húsvét hétfőn házilag festett tojást ajándékozni.

További tojásfestés témájú írásokat találsz az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top