Életmód

10 csodálatos idézet a csodálatos Helen Mirrentől

Helen Mirren a világ egyik legtehetségesebb színésze, aki úgy egyesíti a kifinomult eleganciát és a szükség esetén csontig hatoló vitriolt, mint senki más a bolygón. Az alábbiakban Dame Helen legemlékezetesebb bölcsességeiből válogattunk.

Bár Helen Mirren tavaly töltötte be a hetvenedik életévét, annyira fiatalos és olyan stílusérzék jellemzi, hogy nem egy, nála több évtizeddel fiatalabb kollégája is el-elsápad néha az irigységtől, ha megjelenik a különböző társasági eseményeken, díjátadókon. Persze, nemcsak a külsejéről beszélünk, Helen Mirren ugyanis azon kevés előadók közé tartozik, akinek sikerült a “mesterhármas”, vagyis Oscar-, Emmy-, és Tony-díjjal is jutalmazták már színészi tehetségéért.

Helen Mirren akkor is elegáns, amikor nem is próbál az lenni (Fotó: Tumblr)
Akkor is elegáns, amikor meg sem próbál az lenni (Fotó: Tumblr)

A királynőtől kapott címe ellenére Dame Helen azonban távolról sem egy finomkodó dáma vagy kisujjeltartó úrinő, hanem valódi rocksztár, aki nem rest akár vaskosabb szavakat is használni, ha a téma vagy a helyzet megköveteli. Így volt ez idén januárban is, az NFL döntője, a Super Bowl szünetében bemutatott reklámban is, amelyben alaposan helyre tette az ittasan vezetőket. A reklámszpotot itt alább is láthatjátok, alatta pedig tíz olyan gondolat következik, amely életbölcsességnek sem utolsó, egyben kiválóan rávilágít arra, hogy miért Helen Mirren a legcoolabb emberek egyike.

Helen Mirren és a ruhák

Döbbenetes, ami a ruhákkal történik. Egy turkálóban vehetsz egy kabátot egy dollárért. De akár ezer dollárt is ott hagyhatsz egy kabátért a boltban. Ha pedig ezt a két kabátot látnád egymás mellett az utcán, valószínűleg nem tudnád megmondani, hogy melyik melyik.

“Én egyébként olyan ember vagyok, aki imádja a minőségi pezsgőt, de a ruháit amúgy a turkálóból szerzi be.”

Dame Mirren és a türelem

“A türelem jó dolog – de nem feltétlenül. Néha nem rossz picit türelmetlenkedni. Én sajnos néha túl udvarias tudok lenni.”

Helen Mirren a feminizmusról

“Szerintem a mi kultúránkban ma minden nő feminista. Lehet, hogy nem mutatják ki, de ha bármelyik nőt visszavinnénk 40 évvel korábban a múltba, és megkérdeznénk, hogy ilyen világban akarnak-e élni, mindegyikük nemmel válaszolna.”

Dame Helen gondolatai az önismeretről

“A legnehezebb életszakasz a húszas években jön. Ez szörnyű, mert akkor vagyunk a legszebbek, és fizikailag is akkor vagyunk a csúcson. De ugyanez az időszak, amikor a legbizonytalanabbak vagyunk, és kételkedünk önmagunkban. Ebben az életkorban még nem tudjuk, mi áll előttünk, és ez nagyon ijesztő.”

“Nem volna helyes azt gondolni, hogy mindig igazunk van, és tökéletesek és okosak vagyunk. Kételkedni önmagunkban az a hajtóerő, amelynek köszönhetően fejlődni akarunk.”

 Helen Mirren a csábításról

“Néha a meztelenség szexi. Néha nem az. Néha felöltözve sokkal szexibb lehet valaki,mint meztelenül. Szerintem az emberek ezt gyakran összekeverik.”

Így bulizik az Oscar-Emmy-Tony-díjas legenda

“Nem tartok túl sok partit. Ez ugyanis elég ijesztő tud lenni. Mitől lesz jó egy parti? Általában a sok-sok piától, de ez legalább olyan gyakran katasztrófához is szokott vezetni.”

“A legszebb bókot azután kaptam, amikor megkaptam az Oscar-díjat. A gála végén már mindenki hazafelé indult, amikor odalépett hozzám Leonardo DiCaprio, meghajolt, és kezet csókolt. Ez az egyik legszebb pillanat volt, egy nagyon szép gesztus. Nem is mondott egy szót sem, csak ennyi volt az egész.”

Helen Mirren az udvariasságról

Tavaly, a hetvenedik születésnapján megkérdezték, mi az az egyetlen tanács, amit fiatalabb önmagának adna. Dame Helen nem hazudtolta meg önmagát:

ha csak egyetlen tanácsot adhatnék önmagamnak, az az lenne, hogy gyakrabban használjam azokat a szavakat, hogy: “menj a picsába”.

További idézetek híres emberektől az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top