4 ok, amiért minden nőnek golfoznia kellene

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A golfról sokaknak idősebb urak képe ugrik be, amint ráérősen ütögetnek. Pedig csak 2014-ben 300 000 nő kezdett bele ebbe a sportba.
2016. 03. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Nemzetközi Golf Szövetség szerint folyamatosan emelkedik a golfozók száma. Aki nem hiszi, kapcsoljon valamelyik sportcsatornára, amikor golfot közvetítenek: ezrek tapossák egymást a pálya szélén, feszült figyelemmel követve a játékot. De miért érdemes elkezdeni golfozni?

A golf átmozgat. Az ütések során használod a kar, a váll, a törzs izmait, de emellett egy 18 lyukas játék alatt jó pár kilométert is le kell gyalogolnod. Szóval a golf tényleg sport, testmozgás.

Az agynak is jót tesz. Vizsgálatok szerint a golf fejleszti a motoros és a kognitív képességeket, melyek révén javul a képességünk, hogy új információkat tegyünk a magunkévá.

Világszerte egyre több nő kezd golfozni
Világszerte egyre több nő kezd golfozni

Levezeti a stresszt. A labdák elütése – főleg ha jó nagy svunggal tesszük – ugyanolyan hatással van, mintha egy bokszzsákot püfölnénk.

Pompás kapcsolatokra tehetsz szert. A nagykutyák mind golfoznak, a golfpályákon világszerte nagy üzletek köttetnek. Érdemes jókor jó helyen ütögetni.

Forrás: womenshealthmag.com

Címkék: golf stressz
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus