Életmód

Természetes megoldások az álmatlanságra

Az álmatlanság nemcsak az éjszakákat, de a nappalokat is tönkreteheti. Viszont sokan nem akarnak altatóhoz nyúlni, ha nem jön álom a szemükre – nekik itt van néhány természetes megoldás.

1. Melatonin

A melatonin az a természetes, szervezetünkben megtalálható hormon, ami elsősorban sötét hatására, este kezd el termelődni, és elősegíti, hogy hamarabb elaludjunk. Ha azonban problémánk lenne ezzel, már tabletta formájában is vásárolhatunk biomelatonint. Bizonyos kor felett amúgy is kevesebb melatonin termelődik a szervezetben, így kimondottan hatékony lehet ez a megoldás. 

2. Valeriána

A valeriána, azaz az orvosi macskagyökér évek óta használatos, elalvást segítő gyógynövény. Általában ott van a természetes altató készítmények alapanyagai között, és a gyógynövények hatásaiban kétkedőket is megnyugtathatja a számtalan tudományos magyarázat, ami hatását bizonyítja. Ráadásul a macskagyökér nem csak az alvásban segít: az idegeket is nyugtatja és oldja a szorongást is.

Természetes megoldások az álmatlanságra

3. Kamilla

Valószínűleg mindenki ismeri a gyulladáscsökkentőként is nagyon jól használható kamillát. Egy csésze forró kamillatea elalvás előtt megnyugtatja és ellazítja az embert, ráadásul a kamilla illata még a stresszhormonokat is semlegesíti a szervezetben. 

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top