Életmód

Immunerősítés: így kerülj csúcsformába tavaszra!

A szervezetünkre rengeteg betegség és negatív környezeti hatás leselkedik, ezért kiemelten fontos az immunerősítés. Mutatjuk, hogyan csináld!

Úgy érzed, nem vagy elég ellenálló, legyengítettek a téli hónapok? Itt az ideje az immunerősítésnek. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, nem csak az immunrendszered erősödik majd, de jobban is fogod érezni magad a bőrödben!

Immunerősítés 1: nem mindegy, mit eszel!

A cukor gyengíti a szervezetünket, így próbálj meg belőle keveset fogyasztani, ami viszont ajánlott, az a rengeteg zöldség és gyümölcs, hisz ezek tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat. Ha tudod magadról, hogy bizonyos fajta vitaminok nem jutnak be a szervezetedbe, mert nem eszel olyan ételeket, érdemes a gyógyszertárakban kapható készítményekkel pótolni.

Néhány immunerősítő étel: spenót, brokkoli, grapefruit, fokhagyma, alacsony zsírtartalmú joghurt, káposzta, gomba

A vitaminok és a tápanyagok mellett pedig az is kiemelten fontos, hogy elegendő folyadékot igyál, hiszen a víz a testünk fontos alkotóeleme.

Immunerősítés 2: Figyelj a lelkedre!

Bizony a lelki bajainkkal is gyengíthetjük az immunrendszerünket, ezért fontos, hogy odafigyelj magadra! Kerüld a túl sok stresszt, ügyelj rá, hogy legyen időd kipihenni magad, és az is kiemelten fontos, hogy ki tudj kapcsolódni. Szánj időt arra, amit szeretsz és arra is, hogy legyen időd a barátaidra, szeretteidre, ne gubózz be! Minél kiegyensúlyozottabb vagy pszichésen, minél harmonikusabbak az emberi kapcsolataid, annál könnyebb leküzdened minden bajt.

Immunerősítés: így kerülj csúcsformába tavaszra!

Kép: Pinterest

 Immunerősítés 3: Figyelj a testedre!

A rendszeres mozgás nagyban hozzásegít, hogy megerősítsd az immunrendszered. Járj el futni, úszni, edzeni vagy jógázni. A lényeg, hogy megtaláld azt a mozgásformát, ami örömet okoz. Ezen kívül az is csodákat tehet, ha eljársz masszőrhöz, egy jó masszázs ellazítja a testet és a lelket, valamint fokozza a vérkeringést. A másik csodaszer (vagy csodahely) pedig a szauna, ami salaktalanító, immun- és értorna.  Javasolt minden héten egyszer, lehetőleg mindig ugyanakkor alkalmazni. Ha erre nincs is mindig időd, a váltózuhanyra biztosan lesz. Miután átmelegedtél a meleg víz alatt, válts hidegre. Ezt a módszert Kneipp vezette be krónikus fertőzéssel küszködő, legyengült immunitású betegeinél.

Olvass még többet az immunerősítésről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top