Életmód

Húsvét 2016 – programok a hosszú hétvégére

Érdemes előre tervezni, pláne, ha húsvétról van szó, hiszen az első tavaszi ünnepre korán megtelnek a programok!

Élményfürdő – Nyíregyháza, Sóstó

Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő között terül el a Sóstói-erdő, ahová a helyiek járnak futni, gyereket, kutyát sétáltatni, de van itt erdei tornapálya is. A környék nevezetes a híresen intenzív akácillatról, amit legjobban akkor érezhetünk, ha tavasz táján kihajolunk a vonatablakból. Gyerekekkel ideális hétvégénk lehet az állatkert és az élményfürdő miatt.

Húsvéti hosszú hétvége - Nehogy otthon maradj!

Mozgás, személyiségfejlesztés és borozás jó társaságban
március 26-27.

Szokatlan kombinációt próbálhatsz ki idén húsvétkor: olyan programot, amiben a test és a lélek is jóllakik: a dolog egészséges, de mégsem kell semmiféle önmegtartóztatásra gondolni. Hiszen a bor nem is áll olyan messze a wellness-filozófiától: kis mennyiségben kimondottan lélekemelő, feszültségoldó, és még a vérnyomásunknak is jót tesz.

A Zarándok Kaland Egyesület először szervezi meg a Borban az igazság! túrasorozatot, aminek első útja Gyöngyöspatára vezet. “Könnyed mátrai gyalogtúránk után minőségi borokat kóstolunk egy varázslatos hangulatú, négyszáz éves pincében. Majd csodálatos falusi környezetben szívélyes vendéglátásban lesz részünk a természetben együtt töltött nap után. Az interaktív előadás és kötetlen beszélgetés témája pedig ezúttal: A húsvét és az emberi szabadság – kóstolók és kalandozások az önismeret és a filozófia területén” – írják a szervezők. Jól hangzik, nem?

Húsvéti hosszú hétvége - Nehogy otthon maradj!

Nyuszitúra, Tisza-tó
március 27-28. 10 órától 

A Tisza-tavon nem csak nyáron van ám élet! A Tisza legnagyobb horgász- és jachtkikötőjében, a Szabics-kikötőben a húsvét is mozgalmas lesz. Lehet például csokitojásokat keresni a tavaszi erdőben, térkép segítségével húsvét vasárnap és hétfőn. Kicsik és nagyok is jelentkezhetnek – már hároméves kortól. A kikötőben pedig kézműves foglalkozás keretében húsvéti díszkészítés teszi még izgalmasabbá a délelőttöt.
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Húsvéti hosszú hétvége - Nehogy otthon maradj!

Göcseji finomságok hétvégéje

Tudjátok, hol van Nova? A zalai dombok között, a Göcsej szívében. Itt található a vidám nevű Csicsergő Szabadidőközpont, ahol az év minden hosszú hétvégéjén különleges programkínálattal várják a vendégeket. Van itt játszóház, csónakázás, lengőteke, társasjáték-kölcsönzés, háziállatfarm, élőzenés dalest, borozás zenehallgatással, táncos buli. Hagyományos építésű, szabadtéren álló göcseji parasztkemencében kenyérlángost készítenek a vendéglátók, itt végigkísérhetjük az előkészítés és sütés folyamatát, és persze kóstolhatunk, kóstolhatunk és kóstolhatunk. Specialitás még az őrségi meztéllábas bableves, a krumpligombóc gombamártással vagy a töltött hagyma sült céklával. Na persze lesz húsvéti sonka is… Környékbeli kirándulóútvonalakat ITT találsz.

Forrás: hazforum.hu

Nárcisz- és levendulavarázs
március 26-28. 

Magyar Provence-nak is hívják azt az öt hektárnyi levendulabirtokot, ami Monoszló határában található, a Káli-medencében. Húsvét táján különösen szép a kert, hiszen ekkor virágzik a nárcisz is a levendulabokrok között. A kilátás csodálatos, a látvány lenyűgöző, és talán kevesebben is vannak, mint Tihanyban ilyentájt. Kis emléket haza is vihetünk: szálanként húsz forintért szedhetünk egy csokornyi virágot, a levendulaszörpöt pedig ingyen kóstolhatjuk. Na, ilyenről is rég hallottunk…
8273 Monoszló, Zártkert 804. 

Húsvéti hosszú hétvége - Nehogy otthon maradj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top