Életmód

Tippek a boldogsághoz boldog emberektől

Nem kell hatalmas változtatásokat véghezvinned az életedben, hogy boldogabbnak érezd magad.

Magukat boldognak valló emberektől gyűjtöttünk össze tanácsokat, hogy milyen kisebb-nagyobb szokásokat éreznek fontosnak a boldogsághoz.

Tedd gördülékennyé a reggeleket! A reggel az egész napot meghatározhatja. Ha minden reggeled egy kész idegbaj, vizsgáld meg, hol tudnád gördülékenyebbé tenni a dolgokat. Minden reggel őrjöngve keresed a slusszkulcsot, a telefonod, a tárcád? Készítsd ki őket előző este az asztalra. Néhány ilyen változtatás, és sokkal jobb kedvvel indul a nap.

Ne tartogasd a legszebb bugyijaid a randikra! Az első, amit felveszel reggel, és amit utoljára leveszel este, az a fehérneműd. Kényeztesd magad szép és kényelmes holmikkal, ne töltsd kinyúlt, ezeréves nyanyabugyogókban a napot, mert az nem a legjobb üzenet önmagadnak.

Viselj hétköznap is szép fehérneműt!
Viselj hétköznap is szép fehérneműt!

Erősítsd meg a gyökereid! Vizsgálatok szerint a magukat boldognak tartó emberek fontosnak tartják a felmenőik, a gyökereik ismeretét, az érzést, hogy egy folytonosság részei. Ápolják is ezeket a kapcsolatokat, vigyáznak a régi fotókra, emlékekre, igyekeznek minél többet megtudni akár rég halott rokonaikról is.

Hívj vendégeket! Rendezz magadnál minél gyakrabban kisebb-nagyobb összejöveteleket, vacsorákat, duma- vagy kártyapartikat.

Adj teret a negatív érzelmeknek is! Senki sem lehet egyfolytában boldog, ezt tudomásul kell venni. Aki erre törekszik, óhatatlanul boldogtalan lesz. Ha azonban teret engedsz a szomorúságnak, akár a sírásnak is, utána könnyebben fogod ismét vidámnak érezni magad.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top