Szinte kalóriamentes az új csodarizs

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Négy órára eltelít, de nagyrészt vízből áll a most piacra dobott, rizsnek látszó fogyókúrás étel.
2016. 02. 26. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Ránézésre rendes rizsnek tűnik
Ránézésre rendes rizsnek tűnik

A mindössze öt kalóriát tartalmazó csodatészta után itt a szinte kalóriamentes rizs, írja a Daily Mail. Az Angliában piacra dobott fogyókúrás ételből egy százgrammos kész adag csak 7,7 kalóriát tartalmaz, miközben ugyanennyi rizsben 350 kalória van.

A csodarizs titka, hogy 97 százalékban vízből áll, és egy konjak nevű japán gyökérféléből készíti az Eat water!, magyarul Egyél vizet! nevű cég. Ez állítólag stabilizálja a vércukorszintet és négy órán át teltségérzetet ad.

Ázsiában rég ismerik


Az ördögnyelvnek is nevezett gyökérből régóta készítenek tésztákat a japánok, és az ázsiai piacokon szinte mindig kapható shirataki tészta néven, de Amerikában is egyre elterjedtebb az alacsony kalóriatartalma miatt.

Az ebből gyártott „rizs” tehát csak külalakra hasonlít a rizsre, és főzés előtt többször át kell mosni, mert erős keményítőszag árad belőle. Egy elszánt fogyókúrázót ez valószínűleg nem rettent el, nagyobb veszélyt jelent viszont az, hogy tápanyagokat nem tartalmaz, ezért oda kell figyelni, hogy mellette azt is megegye az ember, amire a szervezetének szüksége van. A gyártó egyébként cukorbetegeknek és lisztérzékenységben szenvedőknek is ajánlja a furcsa terméket, kár, hogy több mint nyolcszáz forint átszámolva egy egyszemélyes adag belőle.

Címkék: rizs fogyókúra
Olvass tovább

Hozzászólások

tamtamtam 2013-03-07 06:57

Oké. Akkor az a kérdés, hogy tudsz-e olyanról, aki gyógyszeres kezelés után (!) már csak gyógyszermentes, étrendi kezelésre szorul anélkül, hogy áttért volna a paleóra. Mert én csak olyanokról tudok, akik a paleó kapcsán hagyhatták el a gyógyszereket (meg olyanokról, akik egyre több gyógyszert kapnak, meg akiket a tabletták után inzulinra állítottak - inzulinra, amelyet 2-es típusú cukorbetegség esetében termel a szervezet amúgy is, csak épp nem tud mit kezdeni vele, vagyis felmerül a kérdés, hogy akkor mi értelme még többet bejuttatni?).

 

Meg az is kérdés, hogy a ma élő természeti népek köreiben vajon miért nem létezik a cukorbetegség, miközben a piramis alját is kajáló fejlett országokban minden nemisolyansokadik ember cukorbeteg lesz 50-60 éves korára.

trulla 2013-03-06 22:02

Nem! Akkor lenne gyógyult, ha bemehetne a cukrászdába és benyomhatna 5 dobostortát meg 10 krémest, anélkül, hogy felmenne a cukra az egekbe (=hiperglikemia) és rosszul lenne vagy akár diabéteszes kómába esne.

De nem mehet be, söt ki kell számolnia, hogy mennyi szénhidrátot ehet. Ez a diétás kezelés. Ugyanúgy mint pl. a lisztérzékenyeknek is diétát kell tartaniuk egy életen át.

 

No, szép álmokat (én tuti krémeset fogok :-)

tamtamtam 2013-03-06 21:50

Amikor valakinek gyógyszert kell szednie, az kezelés.

De amikor nem kell gyógyszert szednie, az mi? Nem akkor lehet abbahagyni a gyógyszerszedést, amikor valaki már meggyógyult? Vagyis arra, akinek korábban gyógyszerekre volt szüksége a jó ereményekhez, most meg nincs rájuk szüksége, mert gyógyszerek nélkül is jók a vércukoreredményei, arra nem mondhatjuk, hogy meggyógyult? Akkor hogyan nevezzük a jelenséget?

trulla 2013-03-06 21:35

Ööö, mondjuk azért hidd el, mert odafigyeltél biológia órán.... De ha nem, akkor olvass utána.

 

Amit te írsz, az a cukorbetegség kezelése! Nem pedig gyógyítása.

Kezelhetö (de bocs, ezt eddig is tudtuk, paleo nélkül is), méghozzá normál testsúly elérésével, mozgással és megfelelö szenhidráttartalmú táplálkozással. 

De nem feltétlen paleolittal. Azt akkor mondhatnád el, ha csakis akkor hagyhatná el a cukorbeteg a gyógyszerét, ha nem eszik gabonát, szóját, tejet meg mittudomén még mit nem lehet a szegény paleosoknak. De nem erröl van szó.

 

 

tamtamtam 2013-03-06 21:06

"a cukorbetegség (a terhességi-cukorbetegséget leszámítva) gyógyíthatatlan"

 

Ezt miért higgyem el?

 

Egyébként gyógyult alatt azt értem, akinek korábban gyógyszereket kellett szednie ahhoz, hogy normál vércukorszintet mérjenek nála (miközben ette a piramis alját is), később pedig gyógyszerek nélkül is normál lett a vércukorszintje (amikor a piramis alját elhagyta, vagy legalábbis feljebb tolta a piramison belül).

 

Az "igehirdető" független, nívós, tudományos szervezetek tanulmányaira, méréseire hivatkozik.

trulla 2013-03-06 20:49

Az nagy szenzáció lenne, ugyanis a cukorbetegség (a terhességi-cukorbetegséget leszámítva) gyógyíthatatlan. Kezelhetö, de nem gyógyítható se paleoval, sem anélkül. És ha ök ezt hirdetik magukról, akkor az már elég jó jel, hogy gyanús legyen.

 

A linkedhez annyit, hogy nem túl meggyözö az "igehirdetö" honlapját belinkelni, naná, hogy nem fogja megcáfolni azt amit addig istenített. Majd szólj, ha valamilyen független nívós tudományos szervezet tanulmánya jelenik meg.

tamtamtam 2013-03-06 20:16

http://www.tenyek-tevhitek.hu/tamadas-a-paleo-ellen.htm