Életmód

4 dolog, amivel csodát tesz a teafaolaj

Talán nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír az erős illatú olaj!

4 dolog, amivel csodát tesz a teafaolaj

A teafaolaj erős baktérium- és vírusölő hatása miatt hatékony fertőtlenítőszer. Ausztráliából származik, ahol az őslakosok már évezredek óta használják gyógyításra. Azért szeretjük, mert apró, de a mindennapjainkat megkeserítő problémákra kínál hatékony és gyors megoldást. Lássuk ezeket!

1. Fogápolás

Ha fogínygyulladás kínoz, vagy csak szeretnéd megelőzni, csepegtess pár csepp teafaolajat a fogkrémedhez, hiszen enyhíti a gyulladást, és tisztítja a fogakat. Csak vigyázz, hogy ne nyeld le, mert gyomrodra nézve mérgező is lehet!

2. Herpeszre

Akinél visszajáró vendégek a herpesz szimplex vírus okozta hólyagok az ajak környékén, az próbálja ki a teafaolajat! Az olajat közvetlenül a hólyagra vidd fel, egy fülpiszkáló segítségével. Vírusölő hatásának köszönhetően segít hamarabb megszabadulnod a herpesztől!

3. Arcápolás

A rosszkor jött pattanásoktól és az aknés bőrtől mindenki szabadulni akar. A teafaolaj ugyanolyan erős ellenszerük, mint a benzoil-peroxid, ami számos kozmetikum hatóanyaga. Egy kis vízzel hígítva kend be vele a pattanást – lemosni nem szükséges.

4. Tetvek ellen

Minden szülő rémálma, hogy a gyereke elkapja a tetűt az iskolában. Egy olaszországi iskolában a tetvekkel fertőzött gyerekeken alkalmazták a teafaolajat, és meglepő eredményt tapasztaltak: a tetvek 100 százalékát fél óra múlva kiirtotta az olaj, a tetűlárvákat pedig 5 napon belül. Ha megtörtént a baj, teafaolajjal dörzsöljük át a fejbőrt, naponta egyszer-kétszer, ha pedig a megelőzés a cél, válasszunk teafaolaj-tartalmú sampont.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top