Életmód

A tiszta méhpempő és a memória

Bizony nem mindig könnyű megfelelni a napi kihívásoknak: vizsgaidőszak, munkahelyi feladatok, családdal együtt töltött szabadidő... ezért is gondoltam, hogy egy megfelelő segítséget mutatok be ma: a méhpempőt és annak a memóriára kifejtett jótékony hatását.
A tiszta méhpempő és a memória

Az emlékezet, vagy más néven memória, az a folyamat, amely reprodukálja a korábban tanultakat vagy a megélt élményeinket. Ennek a nagyon összetett folyamatnak a mechanizmusa még nem teljesen tisztázott. Amit tudunk róla, hogy két külön kategóriába sorolhatjuk ezt a folyamatot: rövid távú memóriára, például egy telefonszám megjegyzése vagy ennek tárcsázása és hosszú távú memóriára, ami lehet egy élmény vagy érzés felidézése. A nyugati orvoslás szerint a koncentráció hiánya a feledékenység egyik tünete, amit egy létfontosságú neuronvegyület hiányát jelzi. Ezt az állapotot nevezték el a kínai orvosok: az agy “lényegének” a hiányának.

A tiszta méhpempő és a memória

A kor előrehaladtával gyakrabban fordulhatnak elő úgy nevezett memóriazavarok. Ennek a legenyhébb formája az egyes emlékek hiánya, azoknak a felidézésének képtelensége.

A memória egy olyan pszichológiai folyamat, mely más agyi folyamatokhoz hasonlóan, egy szerves összetevővel párosul: vagyis az idegsejtek közötti kapcsolatra épül, amely megvalósítja az igazi neuronális hálózatot, ami úgynevezett neurotranszmitterek segítségével kommunikál egymással.

A kiegyensúlyozott étrend, alacsony zsírtartalmú élelmiszerek és B12-vitaminban gazdag táplálék fogyasztása segíti elő ezt a folyamatot. És nem szabad kihagynunk a megfelelő hidratálást sem.

A B12-vitamin segít a sejtek képződésében, különösen a vörösvértestek és az idegsejtek kialakulásában. Általában olyan termékekben található, mint a hús, hal, tej, sajtfélék és tojás. A zsírszegény ételek segíthetnek a memóriánk megőrzésében.

Fontos megjegyezni, hogy ezen vitaminoknak természetes forrásból kell származniuk, mert a szervezet így sokkal könnyebben fogadja be. Egy ilyen természetes étrend-kiegészítő a méhpempő vagy méhkenyér.

A tiszta méhpempő és a memória

A friss tiszta méhpempő tartalmazza a B-vitamin széles skáláját (B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12), de pantoténsavat, más néven a B5-vitamint is, amely az idegimpulzus közvetítésében játszik elengedhetetlen szerepet, együtt az ACETILKOLINnal.

Gazdag vitamintartalmának és az ásványi anyagok jelenlétének köszönhetően, a tiszta méhpempő egy esszenciális étrend-kiegészítő, amely igazi segítség a memóriánk javításában.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top