Életmód

Így ne hízz meg a boldog párkapcsolatban

A szerelem hizlal – legalábbis egy ideje már sejtik, hogy a boldogságtól tényleg felszaladhat néhány kiló. Így akadályozhatod meg.

Úgy hangzik, mint a világ legigazságtalanabb dolga, de ha szívünkre tesszük a kezünket, mi is bátran kimondhatjuk: a szerelem hizlal. Szakértők szerint ez egy komplex viselkedési mintára vezethető vissza, amit tulajdonképpen nem nehéz elhinni – mikor a szerelmünkkel vagyunk, szívesebben mondunk le a jógaóráról, és inkább bedobunk vele egy sajtburgert, csak mehessünk már a következő közös programra. 

A boldog párkapcsolatban tényleg meg lehet hízni - így kerülheted el

Tanulmányok azt is megállapították, hogy a nők többnyire akkor szednek fel némi felesleget, ha összeköltöznek férfi partnereikkel, míg más kutatások szerint a házasság biztonsága is beindíthatja a hízást. Ez azért is lehet, mert az emberek a súlyt inkább a külső megjelenés egy befolyásoló tényezőjeként értelmezik, min fontos egészségügyi változóként.

De hogyan vegyük elejét ennek az egésznek? Például főzzünk otthon! Szuper szerelmes program egy éttermi vacsora, de felmérések szerint a nagyobb adagok, illetve a más alapanyagok szerint ugyanaz a fogás sokkal kalóriadúsabb lehet egy étteremben, mintha mi magunk készítenénk el. Az otthoni ételek felett különben is nagyobb kontrollt gyakorolhatunk, érdemes tehát odafigyelve főzni.

Ha partnerünk miatt elhanyagoltuk a mozgást, és persze nem akarunk elszakadni szerelmünk mellől, próbáljunk meg valami közös sportlehetőséget kitalálni. Járjunk együtt futni, úszni vagy biciklizni, így közös program lehet a mozgásból. 

Szóval boldogság ide vagy oda, azért nem érdemes elhagynunk magunkat, vagy feláldozni egészséges életmódunkat a szerelem oltárán. Hiszen a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top