Életmód

5 kevéssé ismert, de praktikus sminktipp

Tele a net sminktippekkel, van azonban pár meglepően praktikus kis ötlet, amivel ritkán találkozni.

Az alábbi ötletek nemcsak pénzt vagy időt segítenek megspórolni, de gyorsabbá is tehetik a sminkelést, vagy szebb eredménnyel kecsegtetnek, pofonegyszerű módon.

A szempillaspirál csomómentesítése. A szempillaspirálok bosszantó szokása, hogy egy idő után nagyon besűrűsödhetnek, csomóssá válhatnak. Ezen segít pár csepp Visine, ami feloldja a csomókat, és vidáman használhatjuk tovább az eszközt, mintha mi sem történt volna.

A bankkártya mint segédeszköz. Ha éles határvonalat szeretnél adni a szemhéjadra felvitt festéknek, egy sima bankkártya vagy névjegykártya remek eszköz ehhez. Csak szorítsd a szemedhez, és mehet az ecsetelés!

Az éles kontúrhoz nem kell speciális sablon
Az éles kontúrhoz nem kell speciális sablon

Kunkoribb szempillák. A hajsütővasaknál alkalmazott meleg itt túlzás lenne, de ha 3-4 másodpercig forró levegőt fújsz hajszárítóból a szempilla-göndörítőre közvetlenül használat előtt, a szempilláid szebben kunkorodnak majd felfelé.

Nem összeragadó szempillák. A szempillafesték hajlamos összetapasztani a szempillákat, légylábakkal keretezett tekintetet kölcsönözve így a viselőjüknek. Ezt elkerülendő a spirál használata előtt kevés hintőporral szórd meg a szempilláidat.

Ragyogó színek a szemhéjon. Vettél egy csodás, élénk színű szemhéjpúdert, de a szemeden valahogy nem olyan csodás és nem olyan élénk? A megoldást az alapozás jelenti: mielőtt felvinnéd az élénk színű púdert, krémszínű festékkel alapozz, ez ki fogja emelni a felette lévő élénk színt.

Forrás: huffingtonpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top