Életmód

5 mód, hogy ismét gyereknek érezhesd magad

Sokszor irigyeljük a gyerekeket a világlátásukért, de még számunkra sincs veszve minden, hogy visszakaphassunk valamit a gyerekkorunkból.

Jó értelemben véve gyerekként gondolkodni és viselkedni nem is olyan könnyű, mert olyan tulajdonságokat és viselkedést kell ismét a magunkévá tenni, melyek talán már régóta nem jellemzőek ránk.

Bizonyos tulajdonságokat érdemes átmenteni a gyerekkorból
Bizonyos tulajdonságokat érdemes átmenteni a gyerekkorból

Mutasd ki az izgatottságodat! Egy gyerek őszintén kimutatja, ha valami újdonság a számára, ha valamit roppant izgalmasnak talál. Rengeteg új dologgal lehet így megismerkedni.

Mutasd ki a szereteted! A gyerekek egyik legszerethetőbb tulajdonsága, hogy nem rejtik véka alá az érzéseiket. A negatívakat sem, de a pozitívakat sem. Mindenki örülni fog neki, ha az értésére adjuk, milyen sokat jelent a számunkra.

Ne játszd a flegmát! Próbálj megmaradni kíváncsinak, érdeklődőnek és kalandvágyónak – akárcsak egy gyerek.

Ne legyél cinikus és gyanakvó! Egy gyerek nem fél kimutatni a bizodalmát valaki vagy valami irányában. Igen, valóban léteznek csalók, hazugok, és a bizalmunkra nem méltók, de muszáj kockáztatni, ha nem akarjuk gyanakvó, magányos, az egész világban ellenséget látó vénasszonyként végezni.

Ne érezd cikinek, ha nem értesz valamihez. Egy gyerek nem fél kérdezni, kimutatni, ha nem ért még valamihez, és legfőképpen: nem ciki a számára, hogy újat tanuljon. Senki sem ért mindenhez, viszont a kérdezés a tanulás egyik legjobb módja. A munkában is hasznos ez a hozzáállás.

Forrás: huffingtonpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top