Életmód

1 hónapja csak krumplit eszik, már 10 kilót fogyott – videó

Ez a férfi úgy döntött, 1 éven át semmi mást nem eszik, csak krumplit. Az elhatározásra január 1-jén jutott. Még alig több, mint egy hónap telt el azóta, a krumplidiétával máris 10 kilót fogyott.

Andrew Flinders Taylor fogadalmat tett, az idei év 366 napján csak és kizárólag krumplit eszik. Mindezt azért, mert úgy gondolta, változtatnia kell az evés iránti szenvedélyén. Hogy motivációja kitartson, videót tett közzé a közösségi oldalakon is.

Andrew a videóban elmondja, köztudott, hogy függőséget okoznak az alkohol, a drogok, az ugyanakkor nem, hogy ételek is ugyanezt tehetik. Ő ugyanis minden bizonnyal ételfüggőségben szenved, amit a január 1-jén mért 151,7 kilós testsúlya jól tükröz. Különös fogadalmával ezen szeretne változtatni

Hogy a férfi mennyire komolyan gondolja a változtatást, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családjának is bejelentette, 2016-ban csak burgonyából készült ételeket eszik, azt sem akárhogyan. Ételei elkészítéséhez ugyanis minimális zsiradékot és csak kevés sót, fűszert használ. Az eltelt alig több mint egy hónap alatt Andrew a krumplidiétával máris 10 kilótól szabadult meg.

Azért ez a krumplis étel jól néz ki, igaz?
Azért ez a krumplis étel jól néz ki, igaz?

Arról, hogy ez a furcsa diéta mennyire egészséges, megoszlanak a vélemények. A Melbourne-i Egyetem professzora szerint “nagyon nem egészséges, amit tesz”. A kiegyensúlyozott étrendváltással hozzájutna minden létfontosságú vitaminhoz, ásványi anyaghoz. Míg a monodiétával nem fedezi a szervezet napi tápanyagszükségletét.

Egy ausztrál dietetikus ugyanakkor az előbbiekkel ellentétben úgy gondolja, a burgonya minden szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így annak fogyasztásával pótolható a napi szükséglet. Ugyanakkor kiemeli azt is, hogy míg a krumpli szénhidrátban gazdag élelmiszer, addig fehérjét nem tartalmaz, így a természetes egyensúly könnyen felborulhat.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, vajon Andrew hogyan boldogul az életmódváltással. Egyelőre azt állítja, jól van.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top