Életmód

8 hobbi, amitől okosabb leszel!

Régi keletű félreértés, hogy az ember értelmi képességei teljes mértékben veleszületettek, azokon változtatni már nem lehet. Akár kedvtelésből űzött tevékenységektől is okosodhatunk.

Hangszeres játék. A hangszeres játék stimulálóan hat az agyra, összetett érzéseket kelt, és javítja a memóriát is. Még a sportolásra is jó hatással van.

Olvasás. Az olvasás egyrészt hihetetlen mennyiségű tudással tölti meg a fejünket – már amennyiben sokféle témába belemerülünk –, másrészt fejleszti a szókincset, és számtalan helyzetre felkészíthet.

Az olvasás az egyik leghasznosabb hobbi
Az olvasás az egyik leghasznosabb hobbi

Rendszeres meditáció. A meditáció enyhíti a stresszt, a szorongást, a hatására képesek leszünk világosabban gondolkodni, tervezni, és segít a tanulásban is.

Rejtvényfejtés, logikai játékok. Ahogy a testünket is rendszeres mozgatással tudjuk formában tartani, ugyanez igaz az agyra is. A rendszeres agytorna megelőző hatással van az időskori elbutulásra is.

Rendszeres sport. A mozgás nemcsak a testre, de az agyra is jótékonyan hat. Serkenti az agyi vérkeringést, ami jobb értelmi képességet eredményez, és aludni is jobban fogunk.

Nyelvtanulás. Az új szavak és nyelvtani szabályok bevésése jobbá teszi verbális képességeinket, ami bizonyítottan jobb problémamegoldó, tervező és döntéshozó képességhez vezet.

Írás. Nem kell rögtön nagyregényt írni, a naplóvezetés is igen hasznos elfoglaltság az agynak. A verbális képességek fejlesztése mellett önmagunk kifejezése is nagymértékben növeli az intelligenciát.

Utazás. Az új helyek felkeresése, a kizökkenés a megszokott mókuskerékből hatalmas stressztől szabadíthat meg minket, ami világosabb gondolkodást eredményez. Ráadásul egy csomó ismerettel gazdagodunk.

Forrás: awesometipps.pw

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top