Életmód

Ezek a jógapózok segíthetnek az elalvásban

A jóga igazi ajándék testnek és léleknek egyaránt, ráadásul még az elalvásban is segíthet. Elmondjuk, melyik pózokról van szó.

1. Előrehajlás ülve

Igazi nyugtató és erősítő póz, ami ráadásul nemcsak az alvást segíti, de még az emésztésnek is jót tesz. Először is üljünk le, egyenesítsük ki lábainkat, és próbáljuk hátunkat is egyenesen tartani. Aztán vegyünk egy mély levegőt, emeljük a karokat a fejek fölé, flexeljünk a lábfejekkel, és próbáljunk annyira előrenyúlni, amennyire testünk engedi.

Ezek a jógapózok segíthetnek az elalvásban

2. Híd

Ez a póz segíthet enyhíteni az alvásproblémák egyik fő okának számító stresszt. Ha gyakorlottak vagyunk, próbálkozhatunk a teljes híddal is, de kezdetnek egy könnyített változat is megteszi, ahol csak a derekat és néhány csigolyát emelünk el a talajtól, de megtámaszkodunk hátunk felső részén.

Ezek a jógapózok segíthetnek az elalvásban

3. Gyertya

A tornaórákról is ismerős gyertya segít testünknek lelassulni és megnyugodni. Arról nem is beszélve, hogy ez a póz leveszi a terhet a lábakról, így az sem jelenthet már problémát, ha eddig sajgó lábaink tartottak minket éberen.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top